≫ 

"Već godinu i po dana živim u stalnoj strepnji da li ću se ujutru probuditi živa": Dr Ana se lavovski bori

Doktorki Jaćimović svakog meseca potrebno je od 15 do 20 hiljada evra za terapije

  • 2
Dr Ana Jaćimović Foto: Privatna arhiva

Pozdrav, dragi moji dobri ljudi! Znate li kako je kad ustajete i strepite, hodate i strepite, spremate se za san i dalje strepite za svoj život… Ja nažalost živim već godinu i po dana u stanju stalne strepnje.

Ovako počinje apel hrabre doktorke Ane Jaćimović koja boluje od karcinoma debelog creva sa metastatskim promenama i koja se sve ovo vreme lavovski bori s bolešću.

- Kalkulišem, prebrojavam, pišem apele, zovem prijatelje sa svih strana sveta da mi pomognu! Terapije koje primam i bolnički troškovi su preskupi! Toliko da mi je svakog meseca potrebno 15-20.000 evra. Bez vas ne mogu da platim terapije, bez vas ne mogu da dam sve od sebe, bez vas ne mogu da ostanem u životu!Pomozite mi da nastavim tamo gde sam stala - da ja drugima pomažem! Znam da me nećete izneveriti…Voli vas vaša Dr Ana - piše u njenom poslednjem apelu sa brojem 811 koji za nju treba poslati na 3030.

Prvi simptomi su počeli krajem februara 2020. godine, bolom u stomaku i ramenu, a dijagnoza je potvrđena početkom marta. Lečenje je započeto u Opštoj bolnici Paraćin, gde je urađena prva operacija, zatim je lečenje nastavljeno u Beogradu, zbog brojnih metastaza koje su zahvatile većinu organa trbušne i karlične duplje.

U KC Srbije, na Prvoj hirurškoj klinici, 30. marta prošle godine odrađena je druga radikalna hirurška intervencija, uz učešće dva hurirška tima. Nalazi su pokazali veoma agresivan tip tumora, u uznapredovaloj fazi bolesti, četvrti stadijum. Postoperativni nalaz na skeneru pokazao je i metastaze na plućima.

Ana radi kao izabrani lekar u Domu zdravlja Paraćin. Novac se prikuplja za plaćanje biološke i imunomodulatorne terapije, dodatnih genetskih ispitivanja koje bi trebalo odraditi u Bostonu, a od kojih i zavisi dalje lečenje u nekoj od klinika u inostranstvu, kontrolne i specijalističke preglede, usluge primena terapije, kao i za putne troškove i smeštaj.

Ani možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 811 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human811 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069918-09

Uplatom na devizni račun: 160600000006992682

IBAN: RS35160600000006992682

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Obišli smo operacione sale na VMA, tamo gde se operišu tumori i srčani bolesnici u doba korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    30. septembar 2021 | 11:17

    Ni ja nisam u boljoj situaciji

  • YU 1957

    30. septembar 2021 | 11:15

    I ja isto kada legnem neznam da li ću sutra da ustanem,koristim usluge Srpskih lekara i bar da budemo u istoj prilici da preživimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA