≫ 

Arsen (21) posle teške saobraćajke ostao u kolicima: U nesreći izgubio oca, najveća podrška mu je devojka

Pomozimo ovom mladiću iz Kikinde da ponovo stane na svoje noge - upišimo 1112 i pošaljimo SMS na 3030

  • 0
Arsen Tanackov Printskrin: Budi human

Mladiću Arsenu Tanackovu (21) iz Kikinde život se iz korena promenio u jednom trenu, avgusta 2020. godine, kada je, dok se vraćao da operacije, doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Kao hitan slučaj operisan je u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu i završio u invalidskim kolicima. Uz njega je sve vreme, uprkos svim teškoćama i traumama, njegova devojka Tara Ćirić. I u dobru, i u zlu, ovaj par je zajedno već 6 i po godina, piše portal Gradski online.

Posle teške saobraćajke, Arsenu se javila teška glavobolja. Nakon što mu je urađen CT glave, uočen je edem mozga. Lumbalnom punkcijom ustanovljen je meningoencefalitis.

Nakon 7 sedmica lečenja Arsen je otpušten iz bolnice. Usledila je rehabilitacija na Klinici za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Sokobanjskoj u Beogradu gde je proveo 6 meseci, prošao kroz razne terapije, ojačao gornje ekstremitete i osposobio se za život u kolicima.

Kako kaže, ni sam ne zna kako je došlo do tragedije, ni kako je osoba koja je upravljala vozilom izgubila kontrolu. Tada je Arsen bio u kolima sa svojim ocem i još jednim čovekom koji je vozio, kada se vraćao sa operacije oka.

- Polomio sam tri pršljena, a oštećena mi je i kičmena moždina. Nemam osećaj dodira niti funkciju za nuždu. Početkom marta ove godine, preminuo mi je otac u saobraćajnoj nesreći. Tara i ja smo zajedno prošli dosta toga - priča za Gradski online Arsen.

Da bi ponovo prohodao i vratio se starom životu, ovom mladiću je neophodna dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Samo jedan dan na klinici u Novom Sadu, Arsena košta 120 evra.

- Ne znam koliko će mi trebati sredstava. Rehabilitacija može da traje godinu dana, a možda i 5, pa i više. Na istoj klinici planiram da obavim i operaciju matičnim ćelijama. Ukoliko ishod bude pozitivan, ponoov će mi se vartiti osećaj dodira, ali i sve drugo - priča on.

Da Arsen ponovo prohoda! Budimo humani!

Pomozimo Arsenu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1112 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1112 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216621-05

Uplatom na devizni račun: 160600000121704591

IBAN: RS35160600000121704591

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA