• 1

Neda ne može da sedi ni ispravi glavu, ali je veliki borac: Terapije ulivaju nadu

Neda je do sada bila na dve transplatacije matičnim ćelijama u Beču, na dve operacije mišićnih vlakana u Ćupriji i na mnogo rehabilitacija

  • 1
Neda Kujundžić

Foto: Privatna arhiva

Neda Kujundžić je jedna od bliznakinja koje su rođene pre vremena, u 32. nedelji trudnoće, 2010. godine.

Na žalost, za razliku od svoje sestre, koja je zdravo dete, Neda ima cerebralnu paralizu. Ona još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, a ni da hoda. Vid joj je i dalje dosta oslabljen.

Neda je do sada bila na dve transplatacije matičnim ćelijama u Beču, na dve operacije mišićnih vlakana u Ćupriji i na mnogo rehabilitacija, kako u zemlji tako i inostranstvu.

Neda je napredovala u mentalnom smislu i u govoru, ali joj je motorika još uvek jako loša.

Neda Kujundžić

Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući humanim ljudima sakupljena je izvesna suma novca, ali Nedi je i dalje potrebna naša pomoć, jer se njena se borba i dalje nastavlja.

Neophodna su joj sredstva za operacije mišićnih vlakana, transplantacije matičnim ćelijama i mnogo rehabilitacija u zemlji i inostranstvu, specijalističke preglede, analize, vitamine, putne i troškove smeštaja, logopedske tretmane, kao i za ortopedska pomagala koja bi joj poboljšala i olakšala detinjstvo i život.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima