≫ 

Palčica Sandra još vodi bitku za život u Tiršovoj: Dah joj zastaje kad spava, povrati čim nešto pojede

- Najviše mi se žali na mučninu. Kaže, ne može ništa ni da stavi u usta - očajna je majka Silvija

  • 4
Sandra Đurić Printskrin: Instagram "pomozimo_sandri_djuric", Privatna arhiva

Život u stalnom bolu i borbi - to je svakodnevica palčice iz Smederevske Palanke, teško bolesne Sandre Đurić (16) koja u teškom stanju već mesec dana leži u dečjoj klinici Tiršova u Beogradu. U bolnicu je došla zbog gušenja, a stanje ni sada nije bolje. Malena devojčica, koja je visoka tek nešto više od metra, gubi dah dok spava i ima grozne mučnine zbog kojih ovih dana ništa ne može da pojede.

- Sinoć su lekari pratili njeno spavanje jer gubi dah dok spava. Najviše mi se žali na mučninu. Kaže, čim nešto stavi u usta, njoj se povraća. Visok joj je CRP i lekari ispituju da li ima neku upalu - priča za Telegraf majka Silvija Đurić, žena koja više ni sama ne zna šta da čini kako bi pomogla svojoj ćerci.

Podsetimo, ova preslatka devojčica pati od sistemske bolesti vezivnog tkiva, reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije, a zbog vode koja joj se nakuplja u organizmu, dobija stravične napade gušenja. Jedan takav usledio je pre nego što je Sandra smeštena u Dečju kliniku Tiršova.

- Bilo je strašno. Odigralo se brzo, kao i uvek. Legle smo da spavamo, a onda se probudila boreći se da udahne. Voda joj se nakuplja u plućima i životno je ugrožena. Svesna je svega. Plače, ali se ne da - kroz suze nam je tada ispričala majka Silvija.

Silvija ne može da radi, jer mora neprestano da bude uz ćerku, pa zbog toga žive u velikoj nemaštini, od dana do dana, jedva spajajući kraj s krajem. Primaju dečji dodatak i socijalnu pomoć, što im nije dovoljno da plate ni ono najosnovnije, hranu i kiriju od 100 evra.

Lek koji Sandra trenutno pije ne pomaže joj mnogo, tvrdi Silvija. Sada, kaže, čekaju genetičku analizu da bi videli koja bi joj biološka terapija najbolje odgovarala. Ova analiza čeka se i do godinu i po dana, ali Silvija kaže da su dobili obećanje da će u njihovom slučaju biti brže.

- Ja sam već počela da skupljam novac jer su te terapije, koje će najverovatnije morati da primi u inostranstvu, jako skupe. Zato sam sa prijateljima pokrenula akciju da se pomogne Sandri. Bolest toliko brzo napreduje da se plašim da ne izgubimo još vremena na kasnije prikupljanje novca. Pored finansijske pomoći, potrebna nam je i pomoć u lekovima i namirnicama - dodaje Silvija.

Ako želite da pomognete Sandri, novac možete uplatiti na račun 200-125222501-36 ili se javiti njenoj mami na broj 061/293-28-71.

Video: Sandra Đurić (16), palčica iz Smederevske Palanke bori se za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • serbo

    29. oktobar 2021 | 18:12

    Pomozi Srbijo, saljes pomoc Grckoj, Rumuniji, a ne pomazes nasoj deci

  • Pera

    29. oktobar 2021 | 19:59

    DAJTE SMS DA SE ŠALJE!!!!!!! A NE ONIM PACIJENTIMA PO RIJALITIMA,!!!!!!!!

  • Stefan

    29. oktobar 2021 | 17:39

    Plakao sam dok sam gledao ovo koliko je meni zao ove dece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA