≫ 

Marko (16) koji ima tumore miljenik je u razredu: Želi da radi i pomaže bolesnoj deci

Marku možete pomoći uplatom novca Dinarski žiro račun: 325-9300600148800-74 Vojvođanska banka

  • 4
Marko Smiljković, humano, tumor Foto: Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

Marko Smiljković (16) iz sela Gornja Ržanica kod Aleksandrovca živi u kući staroj skoro 200 godina i ima potkožne tumore na vratu, tumore desne strane trupa, koji je preživeo operaciju testisa, ugradnju čelične šipke u kičmeni stub, operaciju skolioze, napokon je dobio i jednu lepu vest. Naime, dobio je plac na poklon na odličnoj lokaciji za gradnju kuće. U akciju se uključila i srednja škola "Sveti Trifun" sa domom učenika.

Akcija ima za cilj da Marku ispune snove koje sanja od rođenja i sagrade kuću dostojnu vremena u kom živimo, da dobije kuću sa dve sobe i kupatilom koje je neophodno ovom nasmejanom dečaku sa posebnim potrebama.

Markova drugarica iz razreda kaže da je Marko miljenik u odeljenju, na njega svi paze, voli da se šali i stalno je nasmejan, pišu Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

- Pored svih problema, jako je druželjubiv i prihvata sve zajedničke odluke koje donosimo, čak i kada nismo spremni da odgovaramo, pa se dogovorimo da pobegnemo sa časa, i Maki sa nama hvata krivinu - kažu u glas Markovi drugari koji ga obožavaju.

Drugari mu spremaju jedno veliko iznenađenje, koje će ga kako kažu oduševiti, jer znaju šta voli.

Na naše pitanje upućeno Marku, kakve planove ima posle završetka srednje škole, ovaj veseli momčić odgovara da bi voleo da se zaposli.

- Završavam smer vinar-vinogradar, voleo bih da se zaposlim u nekoj od naših vinarija, da primam platu, da imam svoj dinar. Moram da pomognem roditeljima, a uvek ću deo plate da izdvajam da pomognem bolesnoj deci, to mi je najvažnije - priča kroz suze.

Veliki broj ljudi uključio se akciju.

Broj računa na koji možete uplatiti pomoć:

Marko Smiljković Ržanica - Aleksandrovac

dinarski žiro račun: 325-9300600148800-74 Vojvođanska banka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA