• 1

Prof. Neveni operisan rak dojke, onda otkriven tumor na mozgu: Pomozimo joj da bude deo ćerkinog odrastanja

Da bi otišla na operaciju, potrebno je više od 30.000 evra koje Nevena mora da sakupi za manje od mesec dana

Nevena Živić Minčić

Foto: Facebook/Darko Božić

Profesorka engleskog jezika, Nevena Živić Minčić iz Pirota, majka osmogodišnje devojčice Ksenije, đaka prvaka, operisana je od raka dojke u leto 2020. godine. Posle hemioterapije i kontrole utvrđeno je pogoršanje pa je odstranjena cela dojka.

Usledili su meseci borbe i nade uz nove cikluse hemioterapije posle kojih je trebalo sprovesti radioterapiju.

Neposredno pre početka sprovođenja zračenja, Nevena je počela da oseća trnjenje i probleme sa rukom. Obratila se lekaru u pirotskoj bolnici gde joj je odmah urađen skener glave. Rezultati su bili poražavajući - metastaze na mozgu.

Iz škole u kojoj je Nevena zaposlena, navode da joj je potom grupa stručnjaka iz Niša propisala 10 palijativnih zračenja mozga, ali i da veruju da ima nade za njihovu Nevenu.

- Svesni smo da joj je uz svu podršku koju joj pružamo potrebna i velika materijalna pomoć, jer se Nevena obratila za pomoć turskoj klinici. Iznos koji je naveden samo za dve simultane operacije (36.400 evra) i koji je validan do 6. januara 2022., mi ne možemo da joj obezbedimo. Nevena je duže od godinu dana zbog operacija i lečenja na bolovanju, pa su njena primanja niska - ističu iz Osnovne škole 8. septembar.

Nevenu izuzetno voli i ceni celi kolektiv, armija đaka čija je nastavnica bila, roditelji sa kojima je uvek imala lepu saradnju u cilju podrške i pomoći deci…

- Nevena je divna, mlada žena, nasmejana, pozitivna, hrabra, humana, iskrena, veoma pametna, izuzetan pedagog… Nevena je majka osmogodišnje Ksenije koja je prvače. Želimo da Nevena i Ksenija zajedno reše još pregršt školskih zadataka, želimo da Nevena bude deo Ksenijinog odrastanja i da nam se što pre vrati u kolektiv jer ga svojom ličnošću oplemenjuje - navode iz škole.

Oni mole dobre ljude da im pomognu u prikupljanju novca za Neveninu operaciju i lečenje u Istanbulu.

- Njoj i nama vaša će pomoć značiti puno! Jednoj divnoj devojčici vratićemo nasmejanu mamu čija je jedina želja da svoje dete izvede na pravi put - poručuju.

Novac možete uplatiti na žiro-račune AIK banke: 105000000226084913.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima