≫ 

"Zbog bolova sam molila da me uspavaju": Sanela se 2 godine bori protiv raka, potrebno 50.000€

Saneli na njenom putu ka ozdravljenju možete da pomognete uplatom na broj računa 200-124685826-55

  • 7

Sanela Vidojević (27) iz Aleksandrovca pre dve godine otkrila je da ima karcinom male karlice i od tada traje njena uporna borba za život.

- Prošlo je dve godine otkako sam saznala za bolest u maloj karlici i počela da se lečim. U Srbiji sam operisana i primala sam radioterapiju, ali je bilo puno propusta. Usledila je komplikacija sa debelim crevom izazvana zračenjem, nakon čega je puklo i napravilo infekciju sa kojom se borim i danas - priča Sanela za Telegraf.rs.

Kako objašnjava, kada je videla da nema pomaka na bolje, pokrenula je akciju za prikupljanje novca u leto ove godine, kako bi otišla u Tursku.

- U Istanbulu sam već imala jednu operaciju i primila sam sve cikluse hemioterapije. Međutim, doktori su planirali da urade još jednu operaciju, da vrate crevo i da očiste infekciju i tumor. Datum operacije još nije poznat jer se moje stanje neočekivano pogoršalo. Oni su planirali da tu operaciju, za moje dobro, odrade malo kasnije jer sam kroz hemioterapije primala lek od kog teško zarastaju tkiva. Poslednju hemoterapiju imala sam skoro. Lekari se sada trude da moje bolove i infekciju drže pod kontrolom, da bih izdržala do operacije, koja bi se zakomplikovala ako bih je imala ranije - dodaje i kaže da je situacija mučna, jer joj ne preostaje ništa drugo, osim da trpi i čeka.

Sanela u Istanbulu čeka konzilijum kako bi saznala koliko je novca potrebno za operaciju.

- Čekamo da nam naprave predračun da vidimo koliko će sve da košta kao paket, sa sve stacionarom u bolnici i potrebnim lekovima. Ne želimo da bude iznenađenja za nas, ali ni za njih. Iznos se procenjuje na 50.000 evra i gotovo sam sigurna da neće biti manje od toga. Znam iz iskustva, jer smo za sve intervencije do sada dali 75.000 evra. Ja na računu imam 8.000 evra - kaže Sanela.

Ona je na društvenim mrežema, uz snimak iz bolnice, na kom teško hoda, podelila kako je izgledao dotadašnji proces lečenja "kako bi se oslobodila straha od onoga što sledi".

"Bilo je svega, od bolova zbog kojih sam ih molila da me totalno uspavaju, gladovanja, povraćanja, dehidriranja, operacije, straha od uboda igle. Sve do tada je pa i bilo nekako. Nakon toga nastupa prava borba za jedan dan života. Kalirala sam 10 kilograma prve nedelje i nakon toga prestala da jedem, hranili su me na venu. Creva su me toliko bolela. Pa onda i hemioterapije. Sve ovo je za ne poželeti nikome. Na kraju imam dve devojčice za koje živim i nadam se da me Bog neće kušati i da će mi dati snage da istrpim sve ponovo i da mi ne uzima vas koji mi značite", napisala je Sanela u svom obraćanju.

Saneli na njenom putu ka ozdravljenju možete da pomognete uplatom na broj računa 200-124685826-55 koji je otvoren u Banci Poštanske štedionice.

Video: Umesto za novogodišnju rasvetu, novac preusmeren na lečenje dece: Veliki čin grada Užica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    17. decembar 2021 | 14:47

    Izvinite, ali izgleda da su u Srbiji lekari samo za prehlade ili tako nešto.

  • Pirot - Srbija

    17. decembar 2021 | 15:17

    Sramota za Srbiju - vladu da nemaju 50.000 evra a za Bozicnu jelku i lampice u Beogradu Vesici ima…

  • Car

    17. decembar 2021 | 16:09

    Da li je moguce da mi nemamo doktore za tako nesto???? Silni dr.spec i sl titule im sluze za????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA