≫ 

Palčica Sandra diše sve teže, lekari preporučili masku za kiseonik: Košta 140.000, majka moli za pomoć

Sandra leži u Tiršovoj gde joj je stanje trenutno stabilizovano

  • 23
Sandra Đurić Foto: Privatna arhiva

Sandra Đurić, iz milošte nazvana Palčica iz Smederevske Palanke, ponovo je u teškom stanju. Dok se čekaju rezultati genetske analize i traga za konačnom dijagnozom, malena devojčica ne prestaje da vodi bitku za život. A kako vreme prolazi, sve joj je lošije.

Zbog gušenja, usled kojeg je pre nekoliko dana i pomodrela, smeštena je u Dečju kliniku u Tiršovoj. Tamo joj je stanje trenutno stabilizovano, ali lekari preporučuju da ubuduće koristi specijalnu masku za kiseonik CPAP koja košta 140.000 dinara.

Budući da je Silvija samohrana majka, a da će uskoro morati da vodi Sandru kući, ona moli sve ljude koji mogu da joj pomognu da ovu masku kupi.

Sandra Đurić, izveštaj Tiršova Foto: Silvija Đurić

- Šta da vam kažem. U sredu prošle nedelje su nas otpustili iz Tiršove, a već u subotu je ponovo hospitalizovana zbog stravičnih gušenja koje je imala. Toliko je pomodrela da sam samo strepela da ne stignemo kasno. Saturacija joj je u budnom stanju 87. Teško diše i plašim se kako ćemo kad dođemo kući - priča majka Silvija za Telegraf.

Podsetimo, ovoj preslatkoj devojčici do sada je utvrđeno da pati od sistemske bolesti vezivnog tkiva, reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije, a zbog vode koja joj se nakuplja u organizmu, dobija stravične napade gušenja. Sandra je zbog bolesti visoka tek nešto više od metra.

Silvija ne može da radi, jer mora neprestano da bude uz ćerku, pa zbog toga žive u velikoj nemaštini, od dana do dana, jedva spajajući kraj s krajem. Primaju dečji dodatak i socijalnu pomoć, što im nije dovoljno da plate ni ono najosnovnije, hranu i kiriju od 100 evra.

Ako želite da pomognete Sandri, novac možete uplatiti na račun 200-125222501-36 ili se javiti njenoj mami na broj 061/293-28-71.

Video: Sandra Đurić (16), palčica iz Smederevske Palanke bori se za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    21. decembar 2021 | 14:56

    Bitno da će penzioneri dobiti po 200 evra, jer su im oni korisni za glasanje, a ovo jadno dete kao i hiljade druge bolesne dece nisu važni nikome.

  • Nensi

    21. decembar 2021 | 13:55

    Ovo je dno-dna za nas kao zemlju,cime se ponose? Autoputevima,vozovima? Cime? A za lečenje bolesne dece i ljudi nema para?

  • Ivan

    21. decembar 2021 | 14:21

    Za koji moj mi svi placamo zdravstveno osiguranje kad sve kupujemo i placamo. Cuj lekari preporucili a ti samo da kupis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA