Dragišina (28) borba za zdravlje traje 25 godina: Ide na dijalizu, a donor bubrega biće mu majka

Od detinjstva Dragiša ima problema sa astmom i atopijskim dermatitisom, a sa 4 godine pojavili su se i problemi sa bubrezima * Od 2020. ide na dijalizu, a od decembra prošle godine mu je ugrađena fistula u levu ruku

  • 1
Dragiša Petković, transplantacija bubrega

Printksin: Budi human

Beograđanin Dragiša ima 28 godina, a njegovi zdravstveni problemi su počeli još od ranog detinjstva sa atopijskim dermatitisom i astmom. Kada je imao četiri godine pojavili su se problemi sa bubrezima. Od tada traje borba lekara da mu se očuva funkcija bubrega, ali i Dragišina borba da pored svih poteškoća živi normalnim životom.

Dragiša je završio osnovnu i srednju školu i fakultet. Redovan je član KUD "Zora" gde je nastupao kada mu je to zdravstveno stanje dozvoljavalo. Uprkos bolesti uspeo je da zasnuje radni odnos, ali zbog teškog zdravstvenog stanja, posao je morao da napusti.

Tokom godina, bubrezi su mu oslabili, pa je 2020. godine bio primoran da krene na dijalizu, najpre u kućnim uslovima zatim i u bolničkim, jer je imao velik broj napada koji su se manifestovali jakim, neizdrživim bolovima, povišenim pritiskom i stomačnim tegobama.

Dragiša je najveći deo vremena provodio po bolnicama. U decembru prošle godine radi sprovođenja daljeg lečenja hemodijalizom urađena mu je operacija leve ruke gde su mu ugradili fistulu.

Dragišina borba traje 25 godina i ta borba je neizvesna i izuzetno teška. Dragišina majka je odlučila da svoj bubreg donira Dragiši i time mu omogući normalan život. Njene pripreme za donatorstvo su u toku, ali usled dugogodišnjeg čekanja da Dragiša dođe na red, usled zastoja zbog pandemije kovid 19, odlučili su se da transplantaciju urade u Turskoj.

Porodica se obraća svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi što pre otišli na transplantaciju. Sredstva su mu potrebna za lečenje, transplantaciju bubrega, operacije, rehabilitacije, specijalističke i kontrolne preglede, za lekove, suplemente, laboratorijske analize kao i za putne troškove i smeštaj.

Dragiši možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1188 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1188 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292442-07

Uplatom na devizni račun: 160600000129273598

IBAN: RS35160600000129273598

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Humano

    20. januar 2022 | 17:32

    nema sta, svaka cast kevo znam isti takav slucaj I keva I sin zive normalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA