Marija (13) boluje od kancera, a sad ima i teško oštećenje na bubrezima: Jedan dan u bolnici košta 1.000 evra

Namenski račun za donaciju novca je: 200-123138007-25 Irena Gambošević.

  • 0
Marija Gambošević, lečenje, Turska Foto: Privatna arhiva

Trinaestogodišnja Marija Gambošević iz Šarbanovca, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Stanoje Miljković“ boluje od teške bolesti. Pre dve godine lekari su porodici saopštili da mala Marija boluje od teškog i retkog oblika kancera „Dezmoid“. U početku je to bila mala mrlja na preponi, a kasnije se bolest proširila na stomak.

Marija se već nedelju dana nalazi na lečenju u turskoj bolnici "Acibadem".

Ponovo su urađene sve analize i utvrđeno je veliko oštećenje na bubrezima, kao i da su se stvorile dodatne dve vodene ciste prouzrokovane mokraćom koja se taložila u telu. Kesa sa nataloženom mokraćom joj je pritisnula dijafragmu i ona je imala problem sa disanjem.

- Juče je izvršen hirurški zahvat i to se sada cedi. Telo se vraća u normalu, jedan bubreg radi normalno, dok je drugi dosta kritičan, ali ide se ka tome da ga povrate - priča Marijina sestra Maja za Telegraf.rs.

Uskoro se očekuje kompletna analiza ne bi li se videlo kako sada funkcioniše telo nakon što joj je oslobođen prostor za disanje.

Nije moguće izvršiti operaciju dok tumor napreduje, a za smanjenje tumora neophodno je korišćenje specijalnog leka čija jedna upotreba košta 1350 evra i koji smanjuje količinu tumora.

- Tumor dok je u fazi razvoja, dok se širi i dok ostavlja žilice za sobom, on ne može da se operiše. Zato je neophodna upotreba leka koja se preporučuje na nekih dva do tri meseca koja smanjuje obim tumora. Jedna kutija leka košta 1350 evra, a dejstvo leka je nekih petnaest dana - tvrdi Maja.

Ona kaže da dan u bolnici košta 1.000 evra, i da se Marija trenutno nalazi tamo već pet dana. Takođe su i pregledi skupi jer se kreću između 1.500 i 3.000 evra. Svesna je činjenice da se velikom brzinom troši novac za Marijino lečenja te da nemaju novca dovoljno.

- Osećam se jako loše jer je psiha preopterećena, šanse su i ovako i onako, posebno kada smo čuli da su bubrezi mogli da otkažu - priča potresno Maja i dodaje da je Marijin mlađi brat takođe uznemiren činjenicom da se njegova starija sestra trenutno bori sa opakom bolešću.

Podsetimo, pored bolesti sa kojom se bori, Marija je imala i dve porodične tragedije.

Marijina starija sestra, Sanela je preminula kada je imala svega pet godina. Bolovala je dve godine od kancera koji joj je zahvatio vilicu.

Njen otac Vlasta je nesrećno preminuo od srčanog udara zbog stresa i tuge čuvši da će se sa opakom bolešću boriti i njegova mlađa ćerka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA