≫ 

Preslatki Vlada (1) boluje od cerebralne paralize: Od rođenja je u bolnici, ne može da sedi, ni da jede

Sredstva su potrebna za svakodnevne intenzivne fizikalne, defektološke i logopedske terapije, banjsko lečenje, hidroterapije, rehabilitacije u zemlji i inostranstvu

  • 1

Vladimir Stanković je preslatki dečak koji ima nešto više od godinu dana, a po samom rođenju uspostavljena mu je teška dijagnoza - cerebralna paraliza.

Vladimir je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. U osmom mesecu trudnoće, na redovnom pregledu je primećeno da ima proširenje bočnih moždanih komora (ventrikulomegalia), kao i kašnjenje u razvoju.

Od petog dana svog života Vladimir se leči na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde mu je na neonatologiji ispitivanjem utvrđeno prisustvo virusa citomegalo i postavljene su dijagnoze: Microcephalia, Ventriculomegalia i Infectio cytomegaloviralis congenita.

Leči se i u Klinici za rehabilitaciju Dr. Miroslav Zotović, gde mu je uspostavljena dijagnoza Cerebralna paraliza (G80), konkretno Tetraplegia spastica (G82.4).

Vladimir ima izraženu hipertoniju (spazam), koja mu u kombinaciji sa hipotonijom onemogućava samostalno sedenje i obavljanje bilo koje aktivnosti u skladu sa životnom dobi. Spazam u mišićima, posebno rukama ga i pored ogromne želje sprečava u igri i hvatanju predmeta i sputava njegov psihomotorni razvoj.

Vlada ima problem i sa hranjenjem jer nije u stanju da normalno guta, a potrebna mu je i posebna ishrana radi uravnoteženja metabolizma. Svakodnevno ide na defektološke i logopedske tretmane gde dobija terapiju hranjenja koja polako daje rezultate, pa on napreduje na tom polju i dobija na težini i snazi.

Uprkos svim dijagnozama, Vlada je veseo, bistar i stalno nasmejan dečak koji uživa u gledanju starijeg brata sa kojim najviše voli da "komunicira".

Sredstva su potrebna za svakodnevne intenzivne fizikalne, defektološke i logopedske terapije, banjsko lečenje, hidroterapije, rehabilitacije u zemlji i inostranstvu, medikamente, vitamine, suplemente, potrošni medicinski materijal, rekvizite za terapije, što prevazilazi finansijske mogućnosti roditelja.

Vladimiru je potrebna pomoć svih nas kako bi nastavio lečenje!

Za Vladimirov napredak! Budimo humani!

Pomozimo Vladimiru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1224 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1224 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292684-57

Uplatom na devizni račun: 160600000129295326

IBAN: RS35160600000129295326

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Uroš boluje od cerebralne paralize, sve je manje novca za njega: Sestre su mu najveća radost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gabi

    8. mart 2022 | 15:56

    LJUBAVI TETKINA NAJVECA,JA OSECAM I ZNAM DA CES POBEDITI,JER SI TI MOJ MALENI BORAC!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA