Mali Boško konačno dobio spasonosni lek za SMA: Primljena injekcija je ubrizgana nada

Boškov život u iščekivanju terapije postao je veoma težak

  • 5
Boško Gugleta Foto: Facebook/Da i Boško pobedi SMA

Mali Boško Gugleta rođen je 14. jauara 2021. godine. Nakon nekoliko meseci stigle su loše vesti - dečaku je otkrivena SMA.

Sada stižu ohrabrujuće novosti - Boško je primio terapiju koja košta 2,5 miliona evra.

Međutim, put nije bio lak. Od 19. juna prošle godine Boško je bio na intenzivnoj nezi u Dečjoj bolnici u Novom Sadu. Nije mogao samostalno da diše ni da se hrani. Pokrenuta je nova akcija prikupljanja pomoći za lečenje u inostranstvu. Već 18. avgusta je prikupljen novac za lečenje zolgensmom, a 7. septembra dečak je stigao u Budimpeštu na lečenje.

- Sredinom maja prošle godine, kada smo saznali dijagnozu, mislili smo da je novac najveća prepreka do Boškovog ozdravljenja. Lavovski smo se zajedno borili da tu prepreku savladamo što pre i bili smo veoma uspešni u tome, zahvaljujući vama. Međutim, iz današnje perspektive, slobodno možemo reći da je vreme koje je prolazilo mimo nas dok smo bili preokupirani mišlju kako skupiti 2,5 miliona evra, bilo onaj tihi, ali mnogo opasniji neprijatelj - stoji na stranici "Da i Boško pobedi SMA".

Boško Gugleta Foto: Facebook/Da i Boško pobedi SMA

Boškov život u iščekivanju terapije postao je veoma težak.

- Bolest je uzela maha i od deteta koje je nekada moglo da guta i diše normalno, stigli smo do deteta kome je život zavisio od respiratora i sondi. Upravo ta brza progresija bolesti dalje je prouzrokovala mnogo drugih komplikacija sa kojima smo se suočavali poslednjih 9 meseci. Mnogo infekcija, borbi za dah, rana, neprospavanih noći, i previše porodične rascepljenosti je iza nas. Ovaj 18. mart je Boškov i naš preporod. Ubrizgana terapija „Zolgensma“ je ubrizgana nada da nas čeka bolje sutra, da ćemo uskoro izaći iz bolničkih zidova, da će Boško uskoro udahnuti miris proleća i osetiti na svom licu aprilsko sunce u Budimpešti. Ubrizgana terapija je i ubrizgana motivacija za borbu sa svim budućim iskušenjima koja nas čekaju. Borićemo se svim silama da naš i vaš Boško izraste u srećno i zadovoljno dete. To dugujemo njemu, koji došavši na ovaj svet nije znao šta ga čeka, kao i vama, koji ste nam omogućili da o ovoj dobroj vesti danas pišemo - stoji u objavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    18. mart 2022 | 22:13

    Terapija 2.5 miliona € e bože sačuvaj znaci ovaj svet treba da nestane Putine sve nas bombarduj, za jedan bebin život 2.5 miliona treba da vas je sramota tako brinete o zdravlju ljudi i dece a ovamo sa vakcinama sve je kao za dž more dotakli smo dno!

  • Miss

    18. mart 2022 | 22:20

    Bravo mali, samo napred!

  • Hope

    19. mart 2022 | 07:30

    Neka vam Gospod podari snage za dalju borbu, daće Bog biče to dobro!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA