≫ 

Marija je potrčala kad su joj izvukli 3 litre mokraće: Sada ima 2 opcije - odstranjenje tumora ili zamrzavanje

Irena kaže da je Marijin mlađi brat Ivan sada srećan zbog toga što mu se sestra vratila sa dalekog puta i da se uopšte ne odvaja od nje

  • 2
Marija Gambošević, lečenje, Turska Foto: Privatna arhiva

Trinaestogodišnja Marija Gambošević iz Šarbanovca, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Stanoje Miljković“ boluje od teške bolesti. Pre dve godine lekari su porodici saopštili da mala Marija boluje od retkog oblika kancera „dezmoid“. U početku je to bila mala mrlja na preponi, a kasnije se bolest proširila na stomak.

Nakon dvadeset dana provedenih u Turskoj, Marija se vratila u Srbiju i sada se oporavlja i provodi vreme zajedno sa svojom majkom Irenom i mlađim bratom Ivanom u rodnom Šarbanovcu.

 - Pre dve nedelje se vratila. Dvadeset dana je provela u Turskoj. Svaku noć provedenu u bolnici smo plaćali hiljadu evra, zbog toga smo morali nekoliko dana da prenoćimo u hotelu. Marija trenutno pije terapiju i odmara. Danas smo je vodili na pregled bubrega i u dobrom je stanju - priča za Telegraf.rs njena majka Irena Gambošević.

Ona kaže da Marija trenutno pije lek "Votrilent" koji služi smanjenju tumora. Pije dve tablete dnevno koje su papreno skupe. Kupila je tri kutije tableta u Turskoj i platila tri hiljade i devet stotina evra.

Marija 9. maja ide na magnetnu rezonancu u turskoj ambulanti "Acibadem Maslak".

- Ja se nadam da će sve proći u najboljem redu. Ukoliko magnetna rezonanca pokaže da se tumor smanjuje, nastavlja se sa terapijom još dva meseca, a onda se vrši operacija odstranjenja tumora. Ukoliko se ne smanji, onda se radi lasersko zamrzavanje tumora. Ja verujem da će turski doktori uspeti da to urade. Imaju odgovarajuću aparaturu. Kada nožem dođe do žlezde, aparatura zapišti. Oni sve to rade oprezno - priča potresno Irena.

Irena tvrdi da se Marija sada tokom oporavka bolje kreće i da čak može i da potrči bez gušenja. Razlog je jer joj je izvučeno tri litre mokraće koja joj je pritiskala dijafragmu i gušila je.

Kaže da je kao majka sve to teško preživljavala, posebno jer je Mariji otac preminuo od srčanog udara.

- Kada vam lekari kažu da postoji šansa da vam dete ne preživi, vi prosto ne znate šta da radite sa sobom. Njenog oca Vlastu, nakon smrti starije ćerke, je teško pogodila vest da i Marija boluje od teške bolesti. On je jedno veče krenuo na posao u treću smenu, srušio se nasred puta i nikada se nije vratio - priča Irena i dodaje:

- Marija je bila jako vezana za oca. Više mu je posvećivala vremena nego meni. Otac ju je štitio, voleo najviše na svetu. Ali kada je u pitanju škola, tu sam ja bila glavna - priča kroz smeh Irena.

Irena kaže da je Marijin mlađi brat Ivan sada srećan zbog toga što mu se sestra vratila sa dalekog puta i da se uopšte ne odvaja od nje. Pomaže sestri i sve čini da se ona oseća dobro.

Namenski račun za donaciju novca je: 200-123138007-25. Dok Mariji možete pomoći i slanjem SMS poruke sa tekstom 1233, na 3030.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Di

    23. mart 2022 | 19:20

    Pitam se zasto nasi magneti ne rade,i syo cak u tursku,sta rade nasi lekari

  • 566667

    23. mart 2022 | 18:26

    Dajte kod ovakvih vijesti objavite medjunarodni broj za inostranstvo ima nas puno koji bi i htjeli pomoći a ne možemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA