≫ 

Viktor je jedan od najhumanijih mladića u Srbiji, a kažu i najpoželjnijih neženja: Cepa drva za bolesnu decu

Viktor je cepao drva za Dušana, Ognjena, Vanju, Doroteu, Vukana, Vasilija, Bratislava... A sada to čini za malu Anđelu

  • 13
Viktor, Ruma, besplatno seče drva Foto: Facebook

Mlad, lep, jak, sa srcem velikim kao planina. Ovako se može opisati Viktor (28) iz Rume, koji s pravom nosi epitet jednog od najhumanijih mladića u Srbiji. On već mesecima u slobodno vreme cepa drva u humanitarne svrhe.

Prvo je to potpuno besplatno činio za stare, bolesne i siromašne, a sada cepa drva i za bolesnu decu. Tako je već bio drvoseča za Dušana, Ognjena, Vanju, Doroteu, Vukana, Vasilija, Bratislava... Za sve kojima je bio neophodan novac za lečenje.

Poslednja humanitarna licitacija organizovana je za malu Anđelu Miletić, devojčicu koja je greškom lekara posle rođenja zadobila ozbiljne zdravstvene probleme. 

- Najpoželjniji neženja, dečko koji cepa drva za džabe. Cepa starima, nemoćnima, samohranim mamama i bolesnoj deci. Zauzvrat ne traži ni jedan jedini dinar. Dečko koji je osvojio srca cele Srbije svojom humanošću sada želi da cepa drva za Anđelu. Uslov je da budete iz Rume ili okoline, ali da mu obezbedite prevoz jer dečko ne vozi - glasi licitacija koja se završava danas u 18.48 sati. 

Viktor je na kraju možemo dodati i veoma - skroman. Kada smo ga pozvali za komentar, kratko nam je odgovorio da ovo "čini i činiće doživotno iz duhovnih razloga, ali da nije za eksponiranje".

Mala Anđela je kojoj sada pomaže je, podsetimo, prvo dete iz uredno kontrolisane trudnoće. Zbog loše procene lekara i odluke da se carski rez ne vrši u datom terminu, zbog krupnoće bebe doktori se ipak odlučuju da se Anđela rodi prirodnm putem. Porođaj se zakomplikovao i ona se rađa u 40. toj gestacijskoj nedelji trudnoće, kao takoreći ’’mrtvorođeno’’ dete koje je odmah oživljavano i intubirano. Usled zaglavljivanja ploda u kanalu, porođaj je dovršen vakum ekstrakcijom. Anđela je bila teška 4800 gr i dugačka 61 cm.

Komplikacije na porođaju su na Anđelino zdravlje ostavile teške posledice. Teška asfiksija, hipoksično ishemične encefalopatije, oštećenje ganglija na desnoj strani mozga, pocepanu plućnu maramicu i sepsu. Nakon brojnih pregleda Anđela dobija konačne dijagnoze (diskinetička cerebralna paraliza i i paraliza pleksus brahijalisa). Iako ima neujednačen psihomotorni razvoj, ona je dete koje je mentalno očuvano. Govor i razumevanje su joj u skladu sa uzrastom, ali je motorički u jako lošem stanju, ne sedi samostalno, ne puzi i ne može da hoda.

Da bi prohodala i postala samostalnija, potrebno je da uradi tretman matičnim ćelijama u Ukrajini. Anđela prikuplja sredstva i za fizikalne, logopedske, defektološke i psihološke tretmane, za ortopedska pomagala, komunikator, kao i za putne troškove i smeštaj.

Pomozimo Anđeli da ima lepšu budućnost!

Za Anđelin prvi korak! Budimo humani!

Pomozimo Anđeli!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 956 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human956 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823293-81

Uplatom na devizni račun: 160600000082363137

IBAN: RS35160600000082363137

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☝️

    27. mart 2022 | 17:00

    Poštovanje za ovoga momka,da si ziv i zdrav momčino sve najlepše u životu želim.

  • Bosanski Brod

    27. mart 2022 | 17:56

    Živ i zdrav bio momče,svaka čast na humanosti!!!

  • vesna

    27. mart 2022 | 18:12

    bravo decko ziv i zdrav bio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA