≫ 

Aleksandra je 25 godina živela bezbrižno, ustanovljena joj je retka dijagnoza: Sve opcije lečenja iscrpljene

Iscrpljeni su svi resursi pa se ovim putem roditelji obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu u daljem Aleksandrinom lečenju

  • 2

Aleksandra Lukić je u Irigu provela 25 bezbrižnih godina, međutim, preko noći život joj se promenio iz korena. U avgustu 2020. dobila je dijagnozu da boluje od Hočkinovog linfoma.

Lečenje je započela u Sremskoj Kamenici i gotovo dve godine, uprkos naporima, rezultata nije bilo. Nakon primljenih hemoterapija, imunoterapija i zračenja na koje nije adekvatno odreagovala došlo je do progresije bolesti.

Kako su rezultati lečenja izostali odrađena je revizija PH nalaza i prvobitne dijagnoze. Revizijom PH nalaza na prethodno uzetom tkivu dobijena je nova dijagnoza - Grey zone limfom - B krupnoćelijskog i klasičnog Hočkinovog linfoma. U Srbiji su istrošeni svi resursi za lečenje i pokušano je lečenje imunoterapijom (lekom Keytruda) čiji se prvi rezultati vide nakon dva meseca.

U Aleksandrinom slučaju to nije dovoljno, a budući da su nakon dve godine sve opcije lečenja u našoj zemlji iscrpljene - lečenje se nastavlja u Turskoj. Zbog agresivnosti tumora Aleksandrino lečenje u Turskoj je već počelo. Da bi mogla da nastavi sa terapijom koja joj je potrebna da preživi potrebno je još 200.000 evra. Porodica, prijatelji i poznanici su do sada samostalno finansirali i organizovali humanitarne akcije nakon čega je Aleksandra i započela terapiju.

Iscrpljeni su svi resursi pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu u daljem Aleksandrinom lečenju.

Pomozimo Aleksandri!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1267 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1267 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381724-75

Uplatom na devizni račun: 160600000138166170

IBAN: RS35160600000138166170

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yumis

    29. april 2022 | 17:33

    Gde su sad Nolo Djokovic i Nikola Jokic, ljudine, legende, i ponosi srpskog naroda? Ja da sam na njihovom mestu, nakon procitane ove vesti, odmah bih uplatio ne 200 hiljada evra, vec 2 miliona evra. Uvek se pitam zasto se profesionalni sportisti ne ukljuce u te akcije, nego njihove fondacije skupljaju pare, posle kazu kako pomazu Unicef...

  • Marija J.

    29. april 2022 | 20:23

    Kada su u Srbiji istrošeni SVI resursi lečenja, RFZO je po Zakonu dužan da snosi troškove lečenja u inostranstvu, a ne da gubi dragoceno vreme čekajući SMS. Jedino kada pacijent svojom željom ne želi lečenje u Srbiji, RFZO ne snosi troškove. Ja ću, kao i uvek uplatiti koliko mogu, ali ovo je bezakonje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA