≫ 

Potresan snimak Filipa posle loših vesti: Oko njega deca vrište od bolova, a on pokušava da se izbori za život

Filip se hrabro bori već tri godine

  • 6

Mali Filip Ivanović (12) je u Hjustonu odakle nam ovog puta stiže potresan snimak, a sve se dešava nakon što su radiolozi ovom hrabrom dečaku koji boluje od sinovijalnog sarkoma, saopštili da može da ostane nepokretan od zračenja koje ga očekuje. Na snimku se čuje kako ostala deca vrište i plaču, dok on sedi u krevetu, pokušava to da ignoriše i da odagna misli na ono što mu je rečeno koji minut ranije.  

- Fića je sa roditeljima bio na sastanku sa radiolozima koji su mu predočili da može ostati nepokretan od zračenja koje ga očekuje, a posle toga je primio terapiju. Na snimku ispod koji je nastao baš tada možete videti kako pokušava da otera misli, da ne čuje vrisku dece oko sebe, da potisne sve ono što je čuo neki minut ranije... Srce mi se cepa gledajući se ga, razmišljajući šta se mota po njegovoj glavi u tim trenucima - piše na Instagram stranici svim_srcem_za_filipa.

Dodaje se da ovo dete nam svima daje primer kako treba da se bori, koliko su nevažne sve one stvari oko kojih se mi svakodnevno nerviramo, kako se treba nositi sa istinskim problemima.

- 290.000 dolara ga deli od nade da će ponovo biti onaj zdravi, nasmejani dečak i ja ne želim da se pomirim sa tim da ne možemo da ih sakupimo. Strepim svako jutro očekujući Fićinog tatu da kaže kako je, strepim da ću jednoga dana pročitati da je kasno, da se naš junak umorio od čekanja i poklekao! Molim vas sve da ne dozvolimo da se to dogodi, da se zajedno izborimo za život ovog deteta. 699 na 3030.

Filip se hrabro bori već tri godine. Iz pluća mu je izvađeno 44 metastaze tumora. Trenutno se nalazi na klinici u Hjustonu, a jedina nada za njegovo lečenje je kliničko ispitivanje za koje mu je potrebno pola miliona dolara.

Pre dve godine, jula 2020, pobedio je opaku bolest, dok se lečio u Nemačkoj, ali se ona, nažalost, posle nekoliko meseci, na jesen, ponovo vratila.

Njen povratak bio je još veći udarac na već oslabljen Fićin organizam. Bolest se vratila u vidu metastaza na oba plućna krila.

Ponovo bolnički kreveti, infuzije, igle. Bolnički hodnici, hemioterapije, pregledi, intervencije. Odvajanje od voljenih drugara koji mu nedostaju do neba i nazad. I ponovo - borba. Ne samo za život, već i za prikupljanje materijalnih sredstava neophodnih za dalje lečenje u bolnici u Hjustonu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

U SAD je ovaj hrabri borac otputovao februara prošle godine, nakon što su lekari predložili roditeljima da pronađu bolnicu u državi koja radi takozvani tretman "car-t-cell" sa decom. Kako je majka objasnila za naš portal, to je neka vrsta imunoterapije koja se radi u Americi.

U Hjuston je mali borac otišao hrabro i sa osmehom.

Tumor se proširio na kosti, žlezde...

Filip je, nažalost, od početka lečenja u Hjustonu loše reagovao na hemoterapije i NK ćelije, jer su metastaze nastavile sa rastom.

Zbog velikog broja hemioterapija, zračenja i steroida, rana na levoj strani nije uspela da zaraste ni posle 6 meseci, pa je prošle nedelje imao operaciju po treći put. Trenutno ima vakuum aparat na toj rani koji mu pomaže da zaraste.

Pomozimo mu da bude korak bliže izlečenju.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 699 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human699 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552142-22

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004245.8

IBAN: RS35160005400004245884

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎶

    9. maj 2022 | 08:35

    Cinični ameri, oboleo zbog njihovih bombi sa uranijumom i plutonijumom a sada mu naplaćuju lečenje. Fićo ne daj se iz inata.

  • sarajka

    9. maj 2022 | 07:55

    Sampo pitanje zasto dijeca neduzna stvorenje duso draga zelim ti svako dobro da mogu dalabi tebi i svoj dijeci zivot da samo budete dobro.Budi pobjednik u ovom duelu znam da ti to mozes sretno ❤❤❤

  • Stefan

    9. maj 2022 | 08:02

    Jel imaju oni neke psihologe tamo, dečko će se raspasti od depresije, a za rak je psihičko stanje najvažnija stvar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA