≫ 

Todor ne puzi, ne hoda i ne govori: Ovaj mališa ima nekoliko dijagnoza, a pred njim je neizvestan i dug put

Todorova porodica želi da istraje u naporima i omogući svom detetu što kvalitetniji život, ali im je za to potrebna pomoć svih nas u vidu donacija

  • 2
Todor Stefanov Foto: Budi human

Todor Stefanov ima godinu i po dana i dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Kada je bio star četiri meseca majka je primetila da je mnogo miran za taj uzrast, da ne pomera rukice i nogice, nakon čega je njegovim roditeljima saopšteno da im dete ima nekoliko dijagnoza - mikrocefaliju, hipertoniju ruku i nogu, hipotiniju glave i trupa.

Odmah je krenuo kod fizijatra na fizikalne tretmane.

Todor je dečak koji još ne sedi samostalno, ne puzi, ne hoda i ne govori. Uprkos nedaćama koje su ga snašle, izuzetno teškim dijagnozama, Todor se pokazao kao veliki borac i zahvaljujući radu i trudu, brojnim terapijama koje je pohađao, ostvario je napredak, ali to nije dovoljno.

Pred Todorom je dug i neizvestan put. Za njegovo stanje ne postoji konkretan lek niti garancija da će se u potpunosti oporaviti. Todorova porodica želi da istraje u naporima i omogući svom detetu što kvalitetniji život, ali im je za to potrebna pomoć svih nas u vidu donacija.

Sredstva su mu potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne i radne terapije, logopedske i defektološke tretmane, za ortopedska pomagala i medicinsku opremu, troškove apoteke (lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal, pelene) kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Todorovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Todoru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1202 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1202 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292540-04

Uplatom na devizni račun: 160600000129283104

IBAN: RS35160600000129283104

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    9. maj 2022 | 08:57

    Jos jedno milo dete koje ce se leciti sms porukama i donacijama, zalosno... zelim ti svu srecu malisa

  • Nada

    9. maj 2022 | 19:36

    Ne moze čovek čistog srca,da ne reaguje...Dokle,zaista dokle,da decu lecimo SMS porukama...Mnogo je porodica koje vape za pomoć svojim mališanima.Obican penzioner uplati mesecno po neku poruku...Oni koji zaradjuju mnogo,i imaju mnogo i nemaju mnogo sluha za tudju nesrecu...Na njih se ne moze racunati...Nekome se u nevolji desi neki sportista(neka im Bog da svu sreću ovog sveta) pa tako nekako izguraju do tamo neke Turske.. Hjustona...Mozda može država da se nekako drugačije uključi...Ovako je tesko.. Jako tesko...Od mene na zalost samo poneka poruka i molba Gospodu da se deca izbore.. 🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA