Maloj balerini Maši se javila šansa za oporavkom: Za važnu terapiju treba joj ogromna suma novca

Da bi napredovala u oporavku i uspela da dobije ovu važnu terapiju, neophodno je da prikupi 100.000 evra

  • 2
Maša Artiko

Printskrin: Budi human

Predivna devojčica, mala glumica i balerina Maša Artiko (14), kojoj se tumor proširio na pluća, operisana je treći put, nakon čega se javila šansa za njen oporavak. Uskoro bi trebalo da dobije terapiju koja će delovati na maligne ćelije i stvoriti uslov da primi vakcinu koja bi je rešila opake bolesti. A u svemu tome joj je potrebna naša pomoć.

Da bi napredovala u oporavku i uspela da dobije ovu važnu terapiju, neophodno je da prikupi 100.000 evra.

Podsećamo, pre skoro godinu dana tumor joj se proširio na pluća.

- Moja lavica, umesto u pozorište opet u bolničku postelju... Dokle više... Vratila se bolest na pluća. Posle četvrtog ciklusa dobijam informaciju da nije dovoljno dobro reagovala na terapiju i da nema uslova za operaciju. Po savetu nemačkih hirurga i onkologa radi se nova biopsija i menja protokol lečenja koji nije moguće nastaviti u Srbiji. Počeće sa novim hemoterapijama uz ciljanu radio terapiju i imuno terapijom i ako Bog da, da dobije uslov da se operiše i uradi transplantacija matičnim ćelijama – objavila je tada Mašina mama Svetlana Artiko na Fejsbuku.

Inače, lekari su joj 14. aprila 2018. godine ustanovili tumor bubrega sa metastazama.

- Imala je bol u predelu bubrega, odvela sam je na Institut za majku i dete u petak uveče, 13. aprila, ali je lekar tad rekao da je samo previše vežbala i da je istegla mišiće. Vratile smo se kući, ali se ona i sutradan požalila da joj nije dobro, pa sam je odvela u Tiršovu. Celu noć su je tamo pregledali i ukazali su na sve promene i koliko je ozbiljna situacija - rekla nam je tada Svetlana Artiko.

- Za samo četiri dana život nam se potpuno promenio. Ne mogu da opišem koja je to agonija - otvorila je svoje srce i podelila potresne i teške trenutke majka Svetlana.

Rak je već metastazirao i sve je bilo preurgentno i odmah se počelo sa skupljanjem novca. Posle završetka lečenja išla je na redovne kontrole, ali se dve godine kasnije bolest vratila. Počela je sa novom hemioterapijom, ali na žalost nije dovoljno dobro reagovala i nije dobila uslov za novu operaciju. Prema preporuci lekara iz inostranstva, Maša je dobila novi protokol lečenja koji nije moguć u Srbiji.

Maša čeka da dobije novu šansu za operaciju i transplantaciju koštane srži, navodi se na sajtu Budi human, gde Maša ima otvoren profil. U borbi koja ne bi trebala da očekuje nijedno dete, Maši i njenim roditeljima je neophodna pomoć kako bi nastavila lečenje u inostranstvu.

Sredstva su potrebna za operaciju, transplantaciju koštane srži, radioterapije, putne troškove i smeštaj.

Maši možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 484 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human484 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-503235-79

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002651.7

IBAN: RS35160005400002651786

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Killian

    9. maj 2022 | 03:43

    Izvini Mašo, država nema para za tvoje lečenje, istrošila se, pomogla je ukraini sa 3 miliona evra, fondaciji klinton sa 2 miliona evra, hrvatima milion evra, izvini malecka Mašo, ne stižu i da pomažu vama, čije nam je zdravlje najbitnije. Važnije je šlihtanje nego zdravlje vas dece, razumi, nemaju kada i nemaju sredstava. Nadam se da ćeš pobediti, oni su svakako izgubili. Srećno.

  • Sremčica

    9. maj 2022 | 00:23

    Šaljem malo suncu kao i malom Jošku. 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA