≫ 

Ima nade: Sakupljen novac za imunoterapiju malog Filipa, koji je u Hjustonu, treba još za troškove zračenja

Filip (12) iz Smedereva se hrabro bori već tri godine. Iz pluća mu je izvađeno 44 metastaze tumora. Trenutno se nalazi na klinici u Hjustonu

  • 4
Filip Ivanović Foto: Privatna arhiva

Nada je sakupljenja. Za lečenje 12-godišnjeg Filipa Ivanovića iz Smedereva koji boluje od sinovijalnog sarkoma sakupljen je novac za imunoterapiju, a kako je objavljeno na Instagram stranici svim_srcem_za_filipa ostalo je još da se sakupi novac za zračenje. 

- Dragi naši hteo bih da vas obavestim da je novac za car t cell(imunoterapiju) skupljen. Ostaju nam ti nenadani troškovi za zračenje. Obaveštavažemo vas o svemu a vi ostanite uz nas, držite našeg junaka Filipa u vašim mislima i molitvama, srećan vam praznik Svetog Vasilija Ostroškog - napisano je na ovoj stranici. 

Dečak se nalazi na lečenju u klinici u Hjustonu.

Filip se hrabro bori već tri godine. Iz pluća mu je izvađeno 44 metastaze tumora. Trenutno se nalazi na klinici u Hjustonu, a jedina nada za njegovo lečenje je kliničko ispitivanje za koje mu je potrebno pola miliona dolara.

Pre dve godine, jula 2020, pobedio je opaku bolest, dok se lečio u Nemačkoj, ali se ona, nažalost, posle nekoliko meseci, na jesen, ponovo vratila.

Njen povratak bio je još veći udarac na već oslabljen Fićin organizam. Bolest se vratila u vidu metastaza na oba plućna krila.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Svim srcem za Filipa! (@svim_srcem_za_filipa)

Ponovo bolnički kreveti, infuzije, igle. Bolnički hodnici, hemioterapije, pregledi, intervencije. Odvajanje od voljenih drugara koji mu nedostaju do neba i nazad. I ponovo - borba. Ne samo za život, već i za prikupljanje materijalnih sredstava neophodnih za dalje lečenje u bolnici u Hjustonu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

U SAD je ovaj hrabri borac otputovao februara prošle godine, nakon što su lekari predložili roditeljima da pronađu bolnicu u državi koja radi takozvani tretman "car-t-cell" sa decom. Kako je majka objasnila za naš portal, to je neka vrsta imunoterapije koja se radi u Americi.

U Hjuston je mali borac otišao hrabro i sa osmehom.

Tumor se proširio na kosti, žlezde...

Filip je, nažalost, od početka lečenja u Hjustonu loše reagovao na hemoterapije i NK ćelije, jer su metastaze nastavile sa rastom.

Zbog velikog broja hemioterapija, zračenja i steroida, rana na levoj strani nije uspela da zaraste ni posle 6 meseci, pa je prošle nedelje imao operaciju po treći put. Trenutno ima vakuum aparat na toj rani koji mu pomaže da zaraste.

Pomozimo mu da bude korak bliže izlečenju.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 699 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human699 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552142-22

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004245.8

IBAN: RS35160005400004245884

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙏🙏🙏

    12. maj 2022 | 11:40

    Sta je sa nama ljudi??? Na ovaj tekst ni jedan komentar.A kad se radi o Luni,Kiji,Ceci,Jeci minimum 50 komentara.Sa srecom Fico,srce drago. 🙏🙏🙏❤️

  • Djokic

    12. maj 2022 | 11:59

    Uspeces Fico!!! 💪💪💪💜

  • Санела

    12. maj 2022 | 13:02

    С' вером у Бога и уз помоћ одличних лекара,успећеш Фићо. 🙏🙏🙏❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA