≫ 

Tako mladi, a već veliki ljudi: Mali fudbaleri iz Vranja kupili sliku za bebu Vukana, znaju koliko je hitno

- Hteli smo da ova deca koja se leče u ovoj bolnici znaju da nisu sama - kaže jedan od dečaka

  • 0
Vukan Stoiljković, Škola fudbala Prestiž, Vranje Foto: Zdravstveni centar Vranje

Škola fudbala Prestiž iz Vranja kupovinom slike "Anđeli" - Ive Meštrović u Narodnom univerzitetu učestvovala je u humanitarnoj akciji koja za cilj ima sakupljanje novca za lečenje Vukana Stoiljkovića. Dečak, podsećamo, boluje od spinalna mišićna atrofija. Za lek zolgensmu neophodno je prikupiti 2,5 miliona evra, a rok je do prekosutra, 18. maja. U poslednjem preseku stanja falilo je još 490.000 evra.

Svih 130 malih fudbalera jedne od najmasovnijh škola fudbala u Pčinjskom okrugu, uzrasta od 6 do 12 godina, udružili su se da zajedničkim snagama pomognu malom Vukanu. Polaznici ove škole fudbala poznati su po svom humanitarnom radu, iza sebe imaju preko 100 akcija sličnog karaktera, sakupili su preko 300 hiljada dinara u humanitarne svrhe, organizovano su učestvovali i na bazarima koji su u našem gradu održani za prikupljanje pomoći Vukanu.

Nekolicina dečaka, malih fudbalera, sa trenerom, Jovanom - Jocom Ristićem danas su doneli kupljenu sliku i donirali je Dečjem odeljenju Opšte bolnice vranjskog Zdravstvenog centra.

- Kao mali, sa 8 godina sam jednom sa bronhitisom ležao ovde u bolnici i bio sam mnogo uplašen. Zato smo i hteli da sliku donesemo ovde da ova deca koja se leče znaju da nisu sama - priča o razlozima odluke da se slika donira dečjem odeljenju, Luka koji nekoliko godina trenira fudbal u Prestižu.

Vukan Stoiljković, Škola fudbala Prestiž, Vranje Foto: Zdravstveni centar Vranje

Mateja pak se zahvaljuje svima koji su do sada učestvovali u prikupljanju pomoći za malog Vukana i kaže da je potrebno još malo da svi zajedno uspemo da pomognemo Vukanu i poziva sve koji se do sada nisu uključili da im se pridruže.

- Želja nam je da Vukan ozdravi i da sa nama zaigra fudbal - sa osmehom na usnama i sa punim srcem, jednoglasni su bili danas u svojoj nameri mali fudbaleri Prestiža.

- Zahvaljujem se svima koji su se uključili u akciju za pomoć malom Vukanu i što su odabrali da sliku koju su kupili doniraju našem Dečjem odeljenju - kada je to od dece deci, to je nešto posebno - zahvalio se danas upravnik Opšte bolnice Vranje, dr Nikola Popović malim donatorima, sportistima i humanitarcima i istakao:

- Slika će biti postavljena na Dečjem odeljenju sa istaknutom posvetom u znak zahvalnosti i solidarnosti za brigu o našoj deci u ovom konkretnom slučaju, za malog Vukana.

Vukanu možemo da pomognemo:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381533-66

Uplatom na devizni račun: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA