≫ 

Porodici sa 4 dece iz Beočina izgorela kuća, tražili pomoć samo za krov: Jako su skromni, požar je sve uništio

Jedan član njihove grupe je zamolio ako mogu da pomognu polovnim crepom i gredama, ubrzo su se javili mnogi

  • 0
Banoštor, obnova kuće izgorele u požaru Foto: Facebook/Tate Novosađani

Ocu četvoro dece iz beočinskog sela Banoštor, nedavno je u požaru izgorela kuća, a da i dalje ima humanih ljudi koji će pomoći, njega su uverile tate iz Novog Sada - iz Fondacije "Tate Novosađani".

Kako nam je rekao Miroslav Đorđević, osnivač ove fondacije, u požaru je u potpunosti izgoreo krov, a jedan član njihove grupe je kontaktirao sa njim uz molbu da pomognu donacijom polovnih crepova i gredama.

Požar je, inače, kako dodaje Miroslav, sve uništio.

- Za nekoliko dana smo rešili crep, grede još nismo. Reč je o jako skromnoj porodici. Nisu ni tražili nameštaj, koji je takođe potreban, treba cela dnevna soba, sve je izgorelo. Nije otac tražio, jer smatra neprikladnim. Jedan ćalac iz grupe je javio da ima da donira crep za celu kuću. Obezbedili smo četiri ormana, trosed i veći deo nameštaja za dnevnu sobu, javio nam se čovek koji će donirati garnišne, drugi će donirati TV komodu. Čovek kome je izgorela kuća ima jako dobre prijatelje pa su se i oni uključili - kaže Miroslav Đorđević za Telegraf.rs.

Prema njegovim rečima, "Tate Novosađani" su do sada svaku akciju priveli kraju. Ipak, s obzirom na to da cene materijala, kako kaže, divljaju, nemaju procenu koliko im novca treba za obnovu kuće, ali su im neophodne još grede i pojedini komadi nameštaja.

Veruje da će u kratkom vremenskom periodu sve rešiti, jer u grupi ima i majstora koji uvek rado pomažu.

Kako kaže, u toku je još jedna akcija, za obnovu kuće u jednom delu Novog Sada gde boravi majka sa dvoje dece i unučetom koje je još beba, koja je prošla kroz teško porodično nasilje. Za tu akciju im treba do 10.000 evra. Uključili su kaže i koleginice iz grupe Novosađanke, koja broji oko 70.000 žena, pa je u planu i zajednički bazar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA