"Mama, zbog bolesti nikada neću moći da nađem drugaricu": Teško detinjstvo palčice iz Smederevske Palanke

Ono o čemu se piše manje, ali je za Sandrinu malenu dušu najbolnije je usamljenost. Sandra nema pravih drugarica i plaši se da ih nikada neće ni naći

  • 8
Sandra Đurić, Smederevska Palanka Foto: Privatna arhiva

O Sandri Đurić, palčici iz Smederevske Palanke, do sada ste mogli da pročitate previše tužne i bolne stvari za jedno dete - da se guši, da ima epi napade, da joj se telo u velikoj količini puni vodom, zbog čega je toliko otekla i naduta da je to mučno i samo pogledati.

Spisak njenih bolesti je podugačak i ona se sa svima njima bori još od rođenja. Čak i sa tim da je zbog bolesti visoka tek nešto više od metra, pa smo je iz milošte nazvali palčica.

Palčica od nedavno prima novu biološku terapiju. Vode u njenom organizmu je nešto manje, a epi napade više nema. Međutim, devojčica, priča nam mama Silvija, trpi velike bolove. Uskoro će biti smeštena u Tiršovu na kontrolu, gde će između ostalog proveriti i to.

- Ne znam, možda treba da prođe više vremena da bi joj bilo bolje. Bolove je zglobovi, tačnije čukljevi i tabani, pa jako teško hoda. Pije gomilu lekova svaki dan. Mesečno za njih dajemo više od 30.000 dinara - priča majka Silvija.

Ono o čemu se piše manje, ali je za Sandrinu malenu dušu najbolnije je usamljenost. Sandra nema pravih drugarica i plaši se da ih nikada neće ni naći.

- Rekla mi je, "mama, pa je zbog bolesti nikada neću moći da nađem drugaricu". Upoznale smo jednu devojčicu u Banji Koviljači i vidimo se povremeno, ali ona nema drugaricu sa kojom bi se viđala često - kaže Silvija.

Ona joj je kao majka posvećena stalno. Zbog njene bolesti više ne radi, a Sandrin otac ih je napustio, pa zato radi ono što nikada nije slutila da će - moli druge za pomoć.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by pomozimo sandri djuric (@pomozimo_sandri_djuric)

Podsetimo, ovoj preslatkoj devojčici do sada je utvrđeno da pati od sistemske bolesti vezivnog tkiva, reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije.

Silvija i Sandra primaju dečji dodatak i socijalnu pomoć, što im nije dovoljno da plate ni ono najosnovnije, hranu i kiriju od 100 evra.

- Od lekova kupujem Dapson sirup, Alfa d 3 od 1mg, profilaksu Nitrofurantoin-om od 100mg, čaj koji se naručuje preko apoteke iz Beograda iz Nemačke, Solubitrat za urinarne infekcije, zodol za bolove od 10mg koji pije ujutru i uveče, melatonin od 1mg za za spavanje, panrazol za želudac koji pije po dva puta dnevno... - nabraja mama Silvija.

Ako želite da pomognete Sandri, novac možete uplatiti na račun 200-125222501-36 ili se javiti njenoj mami na broj 061/293-28-71.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милан

    15. jun 2022 | 21:31

    Боже драги….

  • Lol

    15. jun 2022 | 22:23

    Devojko, da ti kažem kao neko ko se u tim godinama vukao po bolnicama i operacijama takodje, sa roditeljima bez novca, a pre 30 godina nije bilo brojeva za uplatu pomoći i svi su ti govorili da si otpisan i da ćeš propasti - rešenje je da radiš na sebi kako god možeš. Čitaj, ući, koristi internet za svoj napredak. Drugarice ti neće dugoročno biti značajne u životu, a učenje hoće.

  • 🐌

    15. jun 2022 | 20:40

    Nek svaki dan pije caj od koprive da ocisti krv i izbacice vodu u velikoj meri i da pojede po deset urmi dnevno dobre su za epilepsiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA