≫ 

Slike koje govore više od reči: Brat (14) i sestra (13) se slikaju prvi put u životu. Ovoga nema na Instagramu

Razlog zašto Milica na fotografijama drži i nosi svog brata je taj što on, iako boluje od cerebralne paralize i epilepsije, nema neophodna invalidska kolica, jer njihovi roditelji ne mogu da ih priušte

  • 33
Jagnjilo, Vladičin Han Foto: Tamara Misirlić

U selu Jagnjilo, na siromašnom jugu Srbije, Milica (13) drži starijeg brata Marka (14) dok pozira za fotografije koje je humanitarna organizacija 28. jun podelila sa javnošću. Brat i sestra se slikaju prvi put u svom životu.

Da situacija bude još tužnija, razlog fotografisanja nije da bi se uhvatio trenutak radosti, već da bi se dokumentovala njihova muka i nemoć i kako bi svi koji fotografije vide bili pozvani da reaguju.

Pri skorašnjem obilasku, volonteri organizacije "28. jun" iz Beograda opisali su ovaj deo Srbije kao "potpuno drugu planetu". Možda najsiromašniji region Srbije, Pčinjski okrug u kom se na 30 km od Vladičinog Hana nalazi selo Jagnjilo, mesto zaboravljeno od ostatka sveta.

Razlog zašto Milica na fotografijama drži i nosi svog brata je taj što on, iako boluje od cerebralne paralize i epilepsije, nema neophodna invalidska kolica, jer ih njihovi roditelji ne mogu priuštiti.

Njegovi roditelji nisu lenji ni nezainteresovani, jednostavno su previše siromašni, navode iz ove humanitarne organizacije.

- Nemaju krevete, nemaju kupatilo. Nemaju uslove za osnovne ljudske potrebe. Obično bismo istakli činjenicu da Milica do škole mora da pešači čak 30 km, ali škola se čini luksuzom kad nemaš šta da jedeš ni gde da spavaš. Ovo je strana Srbije koju nećete naći na Instagramu - navode iz organizacije 28. jun.

- Nekada fotografija zaista kaže hiljadu reči, zato ne bismo ništa više dodavali i zamolili bismo vas da se psihički pripremite i pogledate ih. Sva njihova tuga, muka, nemoć je prikazana na tim slikama. Znamo da ekonomija propada i da su svi na ivici. Ali ovoj porodici moramo pomoći hranom, smeštajem i medicinskom pomoći za njihovog dečaka - navode humanitarci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda_Mile

    19. jun 2022 | 08:17

    Vazni je da drzava daje pare zvezdi i partizani a za ovican narod nema para

  • Marina

    19. jun 2022 | 08:17

    I kamen da zaplače. Da li ovo zlatno doba? 😠😥

  • ja

    19. jun 2022 | 07:56

    Imate adresu Ja bi licno otisao I odneo kolica I poklone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA