≫ 

Cela Srbija skupljala je novac za hrabru Anu: Od puta u Japan koji joj spašava život deli je još samo 1 stvar

Na samom početku borbe lekari su joj rekli da postoji lek za njenu vrstu tumora koji se daje pacijentima na klinici u Japanu

  • 7
Ana Miletić, Kragujevac, tumor Foto: Privatna arhiva

Teško bolesna Kragujevčanka Ana Miletić (40), majka petogodišnje devojčice, koja ima najzloćudniji tumor mozga, dočekala je da Srbija u rekordnom roku skupi novac za njenu terapiju u Japanu, jedinu koja može da joj spasi život. 

Na samom početku borbe, lekari su joj odmah rekli da postoji lek za njenu vrstu tumora koji se daje na klinici u Japanu i koji joj pruža 92 odsto šanse da će preživeti.

Ovakva informacija za nju, u tom trenutku, delovala je kao jako veliki i dalek korak. Pored samog puta koji je trebalo finansirati za odlazak u daleki Japan, bilo je potrebno skupiti i novac za odlazak na kliniku i lečenje. Međutim, Ana i njena porodica, odlučili su da se ne predaju i da ovaj izazov prebrode uspešno do samog kraja. Što se i desilo.

Naime, nakon apela svim ljudima dobre volje, kako širom Srbije, tako i regiona, ali i širom sveta, ova mlada žena uspela je da sakupi novac za lečenje tumora na klinici u Japanu, a sada se samo čekaju neophodni papiri i poslednje pripreme za odlazak.

- Sve je spremno za put. Ana je dobro, i vrlo je srećna. Sada je trenutno u KBC Kragujevac gde bi trebalo da završi terapiju zračenja i hemioterapiju do 6. ili 7. septembra nakon čega će moći da putuje - rekao je njen brat Đorđe Bojović za Telegraf.rs i dodaje:

- Svi smo veoma zahvalni i srećni, i Ana i cela naša porodica, kao i prijatelji. Zahvaljujući svim dobrim ljudima velikog srca, uspeli smo da sakupimo novac za vrlo kratko vreme, i sada je sve spremno za put. Jedini problem su sada papiri za vizu za Japan, ali se i na tome bez prestanka radi, tako da očekujemo da će sve biti spremno za polazak onda kada Ana završi sa terapijom - kaže nam Anin brat Đorđe.

Kako dalje objašnjava njen brat, svi se nadaju i veruju u to da se Aninoj borbi bliži kraj i da će se uskoro vratiti u zagrljaj svojoj ćerkici, i normalnom životu kakav je pre živela.

Novčana sredstva za odlazak u Japan i lečenje na klinici prikupljena su preko fondacije Budi Human, dok ostala sredstva za tamošnji boravak prikupljaju preko raznih drugih izvora, objašnjava nam njen brat.

Podsetimo, u momentu kada je saznala da boluje od ove zloćudne bolesti i da joj je ostalo malo vremena za terapiju u Japanu, Ana je hitno zamolila sve ljude dobre volje za pomoć.

- Lekari su mi rekli da nemam puno vremena ukoliko ne nastavim lečenje u Japanu - apelovala je Ana u ranijim obraćanjima.

- Operisana sam na neurohirurškoj klinici u Beogradu 17. juna ove godine. U toku su hemio i radio th i više ne postoje u Srbiji druge opcije lečenja. S obzirom na to da se radi o vrlo agresivnom tumoru, vreme mi je od neprocenjivog značaja, a neophodno je da nakon sprovedene terapije u Srbiji, nastavim lečenje u Japanu, gde smo već uspostavili kontakt sa prof. Minoru Tanakom, preko naše ambasade u Tokiju, na Univerzitetskoj klinici u Tokiju, gde se primenjuje inovativna terapija lekom delytact - objašnjava Ana.

Ubrzo nakon ovih njenih apela, svi ljudi dobre volje i velikog srca pokazali su fascinantnu snagu volje, želje i jedinstva, da svi zajedno, kao jedno budu na ovom putu uz Anu i pomognu joj da ode po svoju novu šansu za bolji, i lepši život.

Video: Lenka napreduje posle prve doze matičnih ćelija: Lakše razume roditelje i doziva mamu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    31. avgust 2022 | 15:09

    Ana samo hrabro i napred, uz tebe smo svi!

  • Narod

    31. avgust 2022 | 15:09

    Lepa nasa Ana, pomoci ce Bog, proci ce to sve.

  • Vesna

    31. avgust 2022 | 17:40

    Anci.. Srce.. Samo napred.. Zavrsi to i vraćaj se kod tvoje divne porodice..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA