≫ 

David ima najmaligniju bolest dečjeg doba: Hitno mu je potrebna transplantacija koštane srži u Turskoj

Upišimo David i pošaljimo SMS na 3800

  • 1
David Petrović, leukemija, humano Foto: Privatna arhiva

Desetogodišnji David Petrović iz Svilajnca bori se protiv Golijata - leukemije. Prošle godine se izborio protiv bolesti i preživeo transplantaciju koštane srži. Iako je tu bitku dobio, bolest se vratila i ponovo mu je potrebna transplantacija.

- David se zasad dobro drži, ali moramo da reagujemo pre nego što bolest napreduje. Pre neki dan mu nije bilo dobro, boleo ga je stomak. Ima kamen u žučnoj kesi jer svaki dan pije 20-ak lekova. Stabilno je, hoda, jede, ali bolest je nepredvidiva - kaže za Telegraf.rs Davidov otac Danijel.

Kako kaže, lekari u Srbiji ne mogu da pomognu njihovom sinu. O njegovoj situaciji pisano je lekarima u Italiji i Nemačkoj, ali se kao jedina opcija izdvojila Turska.

- Naši lekari su rekli da ne mogu da mu pomognu, da on ima najmaligniju bolest dečjeg doba, sa kojom se ovde nisu susreli. Pisali su lekarima iz Italije, ali oni su odgovorili da, da je dete trenutno kod njih, takođe ne bi znali šta da rade. Turska nam je jedina opcija - dodaje.

Davidu je potrebna transplantacija koštane srži, a operacija i lečenje koštaju 150.000 evra.

- Mora da se spreči napredovanje bolesti. Nemamo zakazan termin, ali lekari su nam ovde rekli da moramo da odemo što pre. David prima "citosara" terapiju koja deluje 15 do 20 dana i zbog nje je stabilno, ali lekari ne znaju kada će da prestane da reaguje na nju. U Turskoj treba da ide na hemoterapije, a potom na presađivanje koštane srži. U sumu od 150.000 evra uračunate su i sve analize, put i smeštaj - objašnjava otac.

David je putem uplata do sada skupio oko 13.000 evra, a još oko 4.000 evra prikupljeno je putem SMS poruka, te je pred njim dug put i potrebna mu je pomoć humanih ljudi.

Pomozimo Davidu da ode na transplantaciju!

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka

Uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73

Uplatom preko pejpal platforme: paypal.me/pokrenizivotsrb

Slanjem poruke: David Petrović na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD)

Svrha uplate: "David Petrović"

Video: Lenka napreduje posle prve doze matičnih ćelija: Lakše razume roditelje i doziva mamu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran.

    20. septembar 2022 | 21:07

    GOSPODE pomiluj Davida i sve bolesne,nemoćne,potrebite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA