≫ 

Renata čisti ulice da zaradi za hranu, na posao vodi i decu: Muž je otišao, žive u kući bez vode i toaleta

Nemamo kupatilo, imam struju, ali unutra nemamo ni vodu. Volela bih da imam nešto naše, da znam da je moje i da sam mirna

  • 46
Renata Foto: Privatna arhiva

Renata Metodiev iz Božice, nadomak Vlasine živi sa troje dece u jednoj prostoriji u kojoj nemaju vodu, a ni kupatilo. Preživljavaju od dečjeg dodatka i plate koju Renata zarađuje čišteći ulice. Na svoj težak posao vodi i dvoje manje dece, jer nema kome da ih ostavi.

- Živimo jako teško, muž nas je napustio, majka i otac preminuli i mi smo ostali sami. Ne znam kako ću i gde ću, deca su mi najbitnija - počinje svoju tešku priču za Telegraf.rs Renata.

Nije ni slutila da će njena deca živeti ovako, bez kupatila u jednoj sobi.

- Mi živimo u policijskim prostorijama, ali nemamo ništa naše. Nemamo kupatilo, imam struju, ali unutra nemamo ni vodu. Volela bih da imam nešto naše, da znam da je moje i da sam mirna.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Tamara Misirlic (@fondacija_tamara_misirlic)

Pored posla kojim se bavi, kako kaže, nema doviljno da deci obezbedi sve.

- Zaposlena sam, čistim ulice i tu imam platu 30.000 dinara, dobijam i dečiji dodatak, a sve to iznosi 44.000 mesečno. Ide zima, nemamo ni drva, pa se baš plašim kako ćemo.

Kako kaže, svaki dan je nova borba, a svaka noć je nada u bolje sutra. Borbu ove hrabre majke, spazila je Tamara Misirlić koja je odlučila da joj pomogne. Pre svega ju je posetila, a potom i uputila apel za pomoć.

Svi koji žele da pomognu Renati i njenoj deci, mogu učiniti uplatom na sledeći način:

Račun za pomoć:

205-9011006517808-71

Primalac: Renata Metodiev

Svrha uplate: Pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    30. oktobar 2022 | 11:32

    Država bolje ovakvim majkama da da stan solidarnosti ili da im otkupi neku kuću na selu ali kuću koja je funkcionalna i uslovna za stanovanje.Pare se razbacuju na 28 totalno nepotrebnih i neefikasnih ministarstva,na 250 ,,lezi leve da te jedem " poslanika u Skupštini,a za samohrane roditelje,decu i bolesnu decu narod skuplja pomoć i šalje SMS.Ej Srbijo među šljivama....

  • Pa

    30. oktobar 2022 | 10:19

    Jedan ministar bez portfelja je iz tog sela.Baš preko puta mu je kuća.

  • Sims

    30. oktobar 2022 | 10:29

    Po Srbiji u Selima se prodaju funk ionalna domacinstva sa 50-60 ari placa za 15-20 hiljada evra u mestima gde ima Skola za decu,otvorite racun i devizni skupice se brzo da se Zena sa decom skuće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA