• 6
 ≫ 

Za malog Davida nije stigla nijedna poruka: Bori se za život u Turskoj, novca nemaju ni za osnovne namirnice

, Telegraf
 ≫ 

Davidovo stanje je alarmantno i potrebna je što brža reakcija svih nas

  • 6
David Petrović, leukemija, humano

Foto: Privatna arhiva

Desetogodišnji David Petrović bori se protiv opake bolesti - leukemije, a trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi u Turskoj. On je u bolnici sa mamom Silvanom, a novca za osnovne namirnice im je ponestalo. 

Njegov otac je za Telegraf.s naveo da je dečakovo stanje nikada gore, bori se sa bakterijama dok je jedno vreme bioi na  respiratoru.

- Ide ka boljem. On se i dalje nalazi na intenzivnoj nezi u Turskoj, ali bitno je da ima napretka - naveo je Danijel Petrović.

Podsetimo, malom borcu je potrebna ponovna transplatacija koštane srži. Prošle godine se izborio protiv bolesti i preživeo transplantaciju. Iako je tu bitku dobio, bolest se vratila, a roditelji nemaju dovoljno sredstava za Davidovo lečenje.

Nakon prvog apela koji je Telegraf.rs uputio, javio nam se Danijel Davidov tata koji nam je preneo sledeće:

- Do sada nije stigla nikakva pomoć - rekao je ukrtako.

U Institutu je sprovedeno lečenje primenom dve sukcesivne transplantacije koštane srži - od identičnog davaoca, a zatim od majke. Roditeljima je 8. jula predočeno da postoji brza progresija bolesti - u krvnoj slici se beleži porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita. Lekari su 8. jula 2022. godine roditeljima predočili da postoji brza progresija bolesti, u krvnoj slici je zabeležen porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita. Pozitivno mišljenje dala je jedna klinika u inostranstvu na kojoj bi David što pre trebao da nastavi lečenje i na kojoj bi bio podvrgnut haploidentičnoj transplataciji koštane srži.

Porodica je do sada lečenje finansirala sama i iscrpela sve resurse ali ne gubi nadu da će zahvaljujući dobrim ljudima novac za lečenje biti sakupljen i da će David ponovo igrati fudbal i smejati se sa drugarima iz škole.

Davidovo stanje je alarmantno i potrebna je što brža reakcija svih nas.

Prema rečima Davidove mame Silvane, pored toga što je David loše, imaju i problem oko finansija. Trenutno su u bolnici i hitno su im potrebna sredstva za osnovne namirnice:

Ukoliko želite da pomognete Davidu, to možete učiniti na:

Dinarski račun: 160600000148063371

Devizni račun: Rs35160600000148063953

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok