≫ 

Veliko srce Jagodinaca: Organizuju novogodišnji bazar da pomognu malenom Kosti (2)

Nije teško jer svi su ovde sa željom da urade nešto bolje za ovo društvo i u ovom slučaju da pomognemo malom Kosti tako da sve ide baš kako treb

  • 0

Vreme praznika koji nam predstoje je vreme darivanja, ali i prilika da pokažemo humanost i pomognemo drugima. Kako bi pomogli u prikupljanju sredstava za lečenje dvogodišnjeg Koste Dimitrijevića iz Jagodine, novogodišnji bazar organizovali su "Sportski tim za izazove" iz Kragujevca i sportsko društvo JASSA iz Jagodine, piše RTS.

Na improvizovanim tezgama obilje slatkiša, ručno rađenih novogodišnjih ukrasa i predmeta koje su vredne ruke onih koji žele da pomognu Kosti Dimitrijeviću napravile za prodaju.

 Prikupljanje sredstava za lečenje dvogodišnjeg Koste inicirali su sportisti iz Kragujevca i Jagodine. Uz sportski duh krasi ih skromnost i želja da nesebično pomognu drugima.

"Nije teško jer svi su ovde sa željom da urade nešto bolje za ovo društvo i u ovom slučaju da pomognemo malom Kosti tako da sve ide baš kako treba", rekao je Nemanja Milošević, organizator humantiranog bazara.

Humanitarni bazari za Kostu već su organizovani u hramovima Srpske pravoslavne crkve u vrtićama. Mališanu, kome je zbog prevremenog rođenja dijagnostikovan disharmonični razvoj, sredstva su potrebna za lečenje i neophodnu rehabilitaciju.

"Okvirno je ta cena hajde da kažem za narednu godinu sigurno će doći i do dvadesetak hiljada eura ako bismo gledali na godišnjem nivou, samo putovanje za Beograd svake nedelje dva puta nedeljno je zahtevno. Ne postoji konkretan lek osim rehabilitacije, on ima oštećenje mozga, ima kašnjenje u razvoju, ima epilepsiju i to su neke stvari koje iziskuju intenzivno praćenje duži niz godina", rekao je Veljko Dimitrijević, Kostin tata.

Svi oni koji nisu mogli da u Jagodinu dođu na Humanitarni bazar mogu da pomognu Kosti i slanjem sms poruke sa tekstom 1214 na broj 3030 preko fondacije "Budi human".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA