Bolest napreduje iz dana u dan: Braći Velji i Aleksi strašna dijagnoza oduzima funkcije, treba im naša pomoć

Lek za ovu bolest je, na sreću, otkriven. Jako je delotvoran i zaustavlja progresiju. Na žalost, porodica je iscrpela sva novčana sredstva i potrebna im je naša pomoć kako bi ova dva brata uz pomoć leka napredovala i imala srećnije detinjstvo

  • 1
Aleksa i Veljko Jovanović, spinalna mišićna atrofija Foto: Budi human

Braći Veljku (9) i Aleksi (15) Jovanović strašna bolest oduzima funkcije iz dana u dan. Oni se udruženim snagama bore protiv ljutog neprijatelja - spinalne mišićne atrofije, a kako bi je pobedili potrebna im je naša pomoć ka leku za koji njihovi roditelji nemaju novca. Veljku i Aleksi će uz pomoć svih nas progresija bolesti prestati, ali je zato neophodno da do leka dođu što pre.

Veljku (9) je sa dve godine ustanovljena spinalna mišićna atrofija - tip 3. Roditelji su zapazili da se teže penje uz stepenice, da teže ustaje sa poda, kao i da oseća bol u oba kuka. Veljko u sedećem i ležećem stavu nema slabosti mišića, međutim pri ustajanju i hodu mu je potreban oslonac.

Aleksi je pri prohodavanju takođe dignostikovana spinalna mišićna atrofija, ali tip 2. Otežano je hodao do svoje devete godine. Ova bolest je jako progresivna, i što je stariji, onemogućava mu disanje, kretanje i hranjenje. Učenik je trećeg razreda, gde se veoma lepo uklopio, odličan je đak i odlazak u školu ga istinski raduje.

Lek za ovu bolest je, na sreću, otkriven. Jako je delotvoran i zaustavlja progresiju. Na žalost, porodica je iscrpela sva novčana sredstva i potrebna im je naša pomoć kako bi ova dva brata uz pomoć leka napredovala i imala srećnije detinjstvo.

Pomozimo im!

Veljku i Aleksi možete pomoći slanjem SMS- a sa brojem 326 na 3030 ili  uplatom na dinarski račun: 160-0000000470598-20

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-0054000021477-74

IBAN:

RS35160005400002147774

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA