≫ 

Vesna je izgubila obe noge 1999, dok je telom štitila bebu: Donacijama dobila proteze, a sad se opet bori

Izgubila je 13 kilograma za samo mesec dana

  • 0
Vesna Stojković Foto: Marko Jovanović

Vesni Stojković iz Vranja, kojoj su građani Srbije svojim donacijama obezbedili proteze za obe noge, sada je potrebna dodatna pomoć.

U međuvremenu njeno zdravstveno stanje se pogoršalo zbog tumora, a u tim okolnostima izgubila je i kilažu.

- Od septembra došlo je do izmena pravila u Fondaciji “Budi human”. Pored proteza plaćali su mi u Beogradu smeštaj i prevoz za vreme trajanja rehabilitacije i izrade proteza. O promeni pravilnika mene nisu obavestili i novac koji se nalazi na mom podračunu kod njih ne mogu da koristim za ove namene. U međuvremenu moje zdravstveno stanje se naglo pogoršalo jer je Autoimuna bolest “colitis ulcerosa” dovela do lezija u rectumu i debelom crevu sa stvaranjem papiloma. Zbog toga što je sluzokoža debelog creva oštećena imam krvarenja preko stolice i gubim krv - priča Vesna.

Zbog svih tih problema došlo je do naglog gubitka kilaže i pored toga što je primala krv.

Izgubila sam 13 kilograma za mesec dana. Ležista proteza su mi prevelika tako da više ne mogu da ih koristim a hitno moram da idem u Klinički centar Niš jer je potrebno zaustaviti tumor na debelom crevu.

Predloženo je da se uključi biIološka terapija koja se sprovodi u Niškom kliničkom centru na klinici za gastrenterologiju i onkologiji kako bi se izbeglo dalje širenje bolesti i izbagla operacija debelog creva.

Zbog toga treba što pre da idem za Beograd kako bi mi uradili nova ležišta za proteze i preko potrebnu rehabilitaciju mišića obadve noge, kako bi se povratio tonus mišića - priča Vesna.

Pare koje uplaćuju na moj podračun u “Budi Human”, ona kaže da ne može da koristi.

- Preko mi je potreban smeštaj u Beogradu za izradu novih ležišta. Jedini način je apel sa stavljanjem mog računa u banci Intesa jer su i iz fondacije rekli da se za ove namena snalazim sama - dodaje Vesna.

Ova Vranjanka je tokom bombardovanja Donje kasarne u Vranju, telom štitila svoju bebu.

Geleri su završili u njenom telu, a u posleratnim godinama, od komplikacija nastalih tokom ranjavanja, amputirane su joj obe noge.

Svi koji žele da pomognu Vesni mogu to da urad

Vesnini računi za uplatu pomoći su:

Dinarski 160 – 6000000805434 –17

Devizni 160 – 000000835225 – 78

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA