≫ 

Danijel prodaje auto da bi bolesni Dragan (28) imao za lekove: "Kada sam ga posetio, nije ni znao ko sam"

Terapija koja je Draganu omogućila napredak košta 160.000 dinara nedeljno, a uvođenje novog leka bi koštalo još 60.000 dinara nedeljno

  • 4
Dragan Savić humanitarna prodaja automobil auto

Foto: Privatna arhiva

Draganu Saviću (28) iz Mačvanskog Metkovića nedeljno je za lekove potrebno najmanje 160.000 dinara, a njegova porodica to ne može da priušti. Cela Mačva, ali i Srbija, ujedinila se da pomogne ovom mladiću, a jedan humani čovek je na licitaciju za Dragana stavio automobil.

"Na prodaju automobil u dobrotvorne svrhe za Dragana Savića Cvikija. Vozilo marke "ford fiesta", 2010. godište, motor 1.6 dizel. Vozilo je uvezeno iz Nemačke, ocarinjeno, ulaganja u limariju, prodaje se bez garancije. Vozilo se nalazi u Bogatiću i spremno je za registraciju na ime kupca. Automobil možete pogledati posle zakazanog termina. Cena je 3000 evra, a sav prihod uplaćujete na račun za pomoć Cvikiju i sa dokazpm o uplati preuzimate automobil", napisao je na svom Fejsbuk profilu Danijel.

On je pozvao ljude da, ukoliko nisu zainteresovani za vozilo, pomognu donacijom koja je u okviru njihovih finansijskih mogućnosti.

"Vaše malo nekome znači mnogo! Dragan Savić je momak iz Mačvanskog Metkovića, rođen 1995. godine. Odrastao je bez majke, sa ocem i bratom. Imao je život pred sobom, devojku, auto, otvorio malu molersko-gipsarsku firmu, kupio kuću, počeo da je sređuje... Ali u julu 2022. godine Draganu je dijagnostikovan melanom na mozgu, koji je ubrzo i operisan. Na nesreću, tumor se javlja postoperativno i duž kičmene moždine. Dragan je upućen na terapiju zračenjem, ali nakon četiri zračne seanse moralo se prekinuti ubog lošeg fizičkog stanja. Dragan je poslat kući na simptomatsku terapiju, a njegovo stanje se pogoršavalo. Pre nekih mesec dana, kada sam ga posetio, Dragan nije znao ni ko sam, nije me video, ležao je samo. Pre par dana sam opet bio kod njega, na pitanje kako si, rekao je: "Borba, doktore"...", objasnio je Danijel.

Dragan danas nema bolove, jede, pomera noge, može da priča, zna s kim priča. Nema teškoće sa stolicom i mokrenjem. Ali svaka sreća sa sobom može da vuče i nesreću. Terapija koja je sve to omogućila košta 160.000 dinara nedeljno, a uvođenje novog leka bi koštalo još 60.000 dinara nedeljno. Dragan je prve terapije dobio, ali da bi dobio bitku biće potrebno mnogo novca, te mu je potrebna pomoć.

Ovo nije jedini put da Danijel prodaje automobil u humanitarne svrhe.

- Nažalost, živimo u vremenu gde je sloga najpotrebnija. U mogućnosti sam da pomognem i to neretko i sa punim srcem činim. Pokušavam i da probudim svest kod ljudi da pomažu koliko god je to moguće, jer ono što je nekom malo, dugom znači mnogo. Svaka dva-tri meseca, kada mogućnosti dozvole, organizujem ovakvu akciju i tada automobil namenim za pomoć nekome kome je potrebna. Tužan sam što ne mogu svima da pomognem, ali trudim se i nadam se da će i drugi krenuti mojim koracima - kaže Danijel za Telegraf.rs.

Pomoć za lečenje Dragana Savića prikuplja se u Crvenom krstu u Bogatiću, veterinarskim apotekama "Ervet", nekoliko klubova organizuje dobrotovne žurke na kojima besplatno nastupaju lokalani bendovi, a na društvenim mrežama je aktuelno nekoliko aukcija za kućne ljubimce, knjige, automobile... Sedam dana brzo prođe, a Draganu je neophodna redovna terapija u borbi sa teškom bolešću.

Donaciju možete da uplatite i na njegov račun 205-9001031409640-75.

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nažalost

    26. januar 2023 | 23:45

    Na žalost ovog mladog momka, tu nema pomoći nikakve. Doktori preporučuju neke skupe terapije, jer znaju da nada umire zadnja i da će čovek za život dati sve, ali od lečenja nema ništa. Doktori su strvinari koji kruže nad poluživim ljudima i gledaju kako da izvuku ono što se još može izvući od živog čoveka. Ovo nije moje mišljenje, ovo je iskustvo, ako se neko zapitao što piše ovako.

  • Milos

    27. januar 2023 | 00:44

    Bravo, svaka cast, Bog ti dao sve sto pozelis u zivotu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA