"Tražim 1.000 dobrovoljaca koji će se odreći kafe": Nasmejanom Davidu potreban novac za pregled specijaliste

Upišimo 950 i pošaljimo SMS na 3030

  • 0
David Dimitrijević-Rabovjanović, Budi human Foto: budihuman.rs

David Dimitrijević-Rabovjanović (8) je prvo od troje dece u porodici. Rođen je sa fiziološkom cistom na mozgu, koja je vremenom nestala. Nakon toga, njegov razvoj teče uredno do druge godine, kada roditelji primećuju kašnjenje u razvoju, odnosno u govoru i finoj i krupnoj motorici.

David je započeo terapije matičnim ćelijama, ali sada je potrebno da se obezbede pregledi i analize koji slede nakon transplantacije.

- David je mnogo bolje samim tim zbunjuje doktore. Neki kažu da ima visoko funkcionalni autizam, a neki su i dalje pri svom da samo kasni u razvoju. Nama dijagnoza nije bitna, mi se trudimo da mu obezbedimo sve neophodne tretmane i preglede da bi bio bolje i, naravno, tražimo način da što više napreduje - kaže za Telegraf.rs Davidov otac Đorđe.

Taj način su pronašli, ali, kako to obično biva, potrebno je mnogo novca.

- Jedan poznati ruski lekar dr Kiril sredinom februara dolazi u Beograd i Davidu je zakazan pregled kod njega, ali sve analize i pregled koštaju malo manje od 2.000 evra, jer se radi kompletna dijagnostika celokupnog organizma. Mi taj novac, nažalost, nemamo, mi smo se odrekli kafa u kafiću, zimovanja, letovanja da bismo uspeli da mu obezbedimo sve što mu je potrebno. Zato sad tražim 1.000 dobrovoljaca koji će se odreći kafe u kafiću ili pakle cigareta i poslati SMS za Davida kako bismo uspeli da prikupimo novac. Borba za Davidovo bolje sutra nije sprint, to je maraton i ljudi su nam potrebni na duže staze - dodaje otac.

Baš kako je Davidov otac i rekao, ako se samo 1.000 nas odrekne jedne kafe, David će imati novac za ovu etapu lečenja, što samo pokazuje da naše malo jeste nečije mnogo.

Kako je Đorđe ranije rekao za naš portal, David je uvek veseo i nasmejan dečak.

- Da kasni u ravoju primetili smo oko njegove druge godine godine i tada smo počeli sa logopedskim i defektološkim vežbama, kasnije i sa hipoterapijom, neurofeedback-om. Redovnim vežbama uspeli smo da David bolje razume svet oko sebe i da počne da priča. Skoro smo saznali da bi Davidu transplatacija matičnim ćelijama mnogo pomogla u njegovom razvoju i bržem napredovanju - ispričao je za Telegraf.rs.

Porodica više nije u mogućnosti da finansira Davidovo lečenje jer su troškovi veliki, a u porodici je zaposlen samo otac, zbog toga je potrebno da svi pomognemo i omogućimo Davidu bolje sutra.

Za Davidovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Davidu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 950 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human950 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823245-31

Uplatom na devizni račun: 160600000082359160

IBAN: RS35160600000082359160

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA