Lazar je u sedmom razredu suočen sa strašnom dijagnozom, drugovi se bore za njega: Dirljivi prizori iz škole

Škola je od samog starta pokrenula mnogobrojne humanitarne akcije, a u pomoć su podjednako pritekli, đaci, roditelji, nastavnici, ali i celokupno naselje Kotež.

  • 2

Lazar Živanović već nakon završenog sedmog razreda osnovne škole poneo je breme preteško za jednog dečaka. Ali, nije imao izbora.

Suočen je sa teškom dijagnozom opasnom po život - dijagnostikovan mu je tumor na mozgu.

Porodica je do sada uspešno plaćala troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, i uprkos svemu nastavljaju borbu svakim danom još odlučniji da Lazar dođe do konačnog izlečenja, ali im je zato potrebna pomoć u ovoj nemilosrdnoj borbi. U svemu im pomažu Lazarevi drugovi iz škole "Vasa Pelagić" u Kotežu, koji redovno organizuju akcije i neumorni su u borbi za vršnjaka iz klupe.

Lazar je operisan na neurohirurškoj klinici u Beogradu 15. jula prošle godine. Tumor je prouzrokovao slabost desne ruke i noge, koja je i pored svakodnevne fizikalne terapije i dalje prisutna.

Podvrgnut je standardnom protokolu lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije gde je primao radio i hemioterapiju. Ovim su opcije za lečenje u našoj zemlji iscrpljene.

S obzirom na težinu dijagnoze neophodno je da Lazar što pre nastavi lečenje na klinici u inostranstvu gde se predlaže još jedna hirurška intervencija i primena personalizovanih terapija inovativnim lekovima i vakcinama.

Škola je od samog starta pokrenula mnogobrojne humanitarne akcije, a u pomoć su podjednako pritekli, đaci, roditelji, nastavnici, ali i celokupno naselje Kotež.

Na Dan Svetog Save organizovali su humanitarni bazar "Srcem uz Lakija'', gde je prikupljeno preko 500.000 dinara. Još jedna akcija organizovana je i u centru grada.

Prvog februara u kulturnom centru ,,Vlada Divljan'' održana je humanitarna akcija  ,,Drugari za Lazara'', a u osnovnoj školi "Vasa Pelagić'' danas će biti organizovan ,,Festival prirodnih nauka za Lazara''.

Vreme je ključno u ovoj borbi!

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Lazaru da iz ove borbe izađe kao pobednik!

Sredstva su mu potrebna za operaciju, terapije, lekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Pomozimo Lazaru!

Upiši 1418 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001511374-95

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001511967-62

IBAN:

RS35160600000151196762

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    3. februar 2023 | 09:19

    Svim srcem za Lazu, ajmo ljudi pošaljite po jednu poruku, nije skupa poruka a Lazi mnogo znači...

  • Sara

    3. februar 2023 | 08:21

    Dusa malena telom mu bez oporav i da sve to bude proslost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA