≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Rekli su mi da je dam u dom": Lorena (4) ima cerebralnu paralizu, trpi velike bolove, a ne ume da kaže

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upišite 879 i pošaljite na 3030

  • 3
Lorena Foto: Privatna arhiva

Mala Lorena Glišić (4), devojčica iz mesta kod Uba, željeno je dete iz uredno vođene trudnoće, ali su njeni roditelji posle rođenja primetili da slabo pomera glavu, ručice i noge i da ih ne prati pogledom. Tada su shvatili da im je život zadao najveću borbu, borbu za život deteta i njeno srećno odrastanje.

Dijagnostikovani su joj hipertonus, strabizam i cerebralna paraliza.

Njena majka Sara za Telegraf.rs priča kako su najpre primetili simptome, kao i kako se mala Lorena namučila odmah po rođenju. 

- Lorena nije mogla da drži glavu, a na rođenju je dobila ocenu devet, nije mogla da nas prati pogledom, da se odaziva na majčin glas. Ima veliko oštećenje mozga i preležala je citomegalovirus. Kasni u psihomotornom razvoju, puzi, ne sedi, ne stoji, ne hoda i ne govori - priča Sara za naš portal.

Kako kaže, bili su u svim bolnicama, a jedina nada je ona u Ćupriji gde dolaze stručnjaci iz Rusije koji rade operacije.

- Do sada je imala šest operacija, a ima samo četiri godine - priča majka i dodaje:

- Za jednu operaciju je potrebno oko 7.000 evra i svake godine će morati da ide na operacije jer njeno telo nije u stanju da se samo razvija. Ona je bila i na lečenju matičnim ćelijama, dva puta ali to nije urodilo plodom.


Sara kaže da nikada neće zaboraviti dan kada je saznala da joj sa detetom nešto nije u redu.

- Bili smo u Beogradu, čekali rezultate a onda nam je doktor rekao da nam je bolje da napravimo novo dete, i da nju damo u dom, ali ja na to nikada nisam pomislila. Moja Lorena, je naš ceo svet, a moja svekrva, muž i ja smo stalno oko nje i nastavljamo da se borimo. nadamo se najboljem i da ta operacija prođe u najboljem redu - priča majka u nadi da će spasiti svoju mezimicu i obezbediti joj srećno odrastanje kakvo svako dete zaslužuje.

Najveća bol koja se ne može opisati rečima.

- Ima slabovidost i totalno oštećenje sluha, ne čuje i ne razume, ugrađen joj je kohlaerni implant, počela je da povređuje sebe i da se grize, jer ne može da kaže šta je boli i na taj način komunicira - priča hrabra majka.

Ukoliko želite da pomognete Loreni da prohoda i da odraste, to možete učiniti na sledeći način:

Upišite 879 i pošaljite na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000000766377-12

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000000766265-57

IBAN:

RS35160600000076626557

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Video: Sreća se uvećava samo kad se deli: Sofijin snimak koji će vas dirnuti, pozvala u pomoć za drugaricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga Sc Zoki

    21. februar 2023 | 22:16

    Dusa mila.

  • Aleksandra

    22. februar 2023 | 00:27

    E zivote...tuga neopisiva.Svaka cast hrabrinim roditeljima,majci pre svega.Bog vam dao snage,sta drugo da napisem,bas je bolno sve ovo citati a kamoli im se u kozi naci.Gospode pomozi,presveta Bogorodice i sve sveci i andjeli🙏

  • Nesa

    21. februar 2023 | 22:49

    Ajmo bbraco da pomognemo,mozemo mi to.Dace Bog da sve bude u redu.Zelim ti da se oporavis I da uzivas u detinjstvu❤️❤️❤️❤️❤️🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA