Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedina opcija mi je šator, bebu u ruke i pod most: Stanojevići traže novi dom a mesečno raspolažu sa 230 evra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ja sam zaposlen na određeno kao domar, i plata mi je 25.000 dinara

  • 17
Porodica Stanojević Foto: Privatna arhiva

Boban Stanojević (35) i njegova žena Slađana (33) uplovili su u prelepu vezu, a zatim se ostvarili u ulozi roditelja. Nisu ni slutili da će preko noći postati podstanari. Taman, kada su pomislili da su našli svoje utočušte u okolini Gračanice, shvatili su da ostaju bez krova nad glavom sa sve sinom Lukom od nepune dve godine, i sa platom koja je daleko manja i od prosečne u Srbiji.

- Žena i ja smo zajedno tri godine. Poslednjih godinu dana živimo kao podstanari, plaćamo taj stan 60 evra, što nije mnogo ali sa mojom platom nama je sve mnogo - priča Boban.

- Zaposlen sam u školi kod nas ovde, moram da kažem da mi direktor veoma pomaže i da mi daje koliko može. Često donese mleko za dete, pelene i svašta nešto, kad ima i koliko ima, hvala mu na tome. Ja sam zaposlen na određeno kao domar, i plata mi je 25.000 dinara, a dečiji dodatak je 2.700 dinara, kada se poplaćaju računi i kupi ono najbitnije za dete, nama ne ostane ništa. Ovo nije život, ovo je preživljavanje - priča Boban utučeno.

Beba 1. aprila puni dve godine, ali baš na taj dan moraju da se isele iz kuće u kojoj su našli, donekle, mirnu luku. 

- Zvao nas je vlasnik stana, i rekao nam je da je prodao kuću, mi moramo da prvog aprila da se preselimo, na deteteov rođendan. Ne znam šta da radim, ne znam gde da idem, jedina opcija mi je da uzmem šator i da odem pod most s detetom u rukama - objašnjava Stanojević.

Boban je nažalost došao u situaciju da moli za pomoć. 

- Ja ne znam šta ću, voleo bih da žena dobije neki posao, ili da ja dobijem neki ugovor na punu platu, značilo bi nam. Najveća želja mi je da imam kuću, nadam se da će tako i biti. Molim sve ljude koji žele da mi pomognu, neka me pozovu na broj telefona 066/9811169 - kaže nam Boban.

Video: Uroš boluje od cerebralne paralize, sve je manje novca za njega: Sestre su mu najveća radost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delija

    1. mart 2023 | 20:57

    Kako plata 25000din, kad je minimalna zarada 40000din?

  • Veki

    1. mart 2023 | 21:58

    Odmah u opštinu idite i krenite u proceduru za kupovinu kuće na selu. Program Ministarstva za brigu za selu. Verujem da vas neće ostaviti bez krova nad glavom, još će vam i pomoći... Probajteeee...

  • Proki

    1. mart 2023 | 22:10

    Ako si zdrav, mladi čoveče, potraži bolje plaćen posao a ne da kukumavčiš ovde kao neka babetina. Tražiš da ti društvo izdržava porodicu a ti bi da se šećkaš po školi i kukaš kako ti je mala plata. Čuj, domar, u najboljim godinama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA