Vreme čitanja: oko 2 min.

Saša je kao lekar mnogima pomogao, a sada njemu treba pomoć: 20 meseci je u kolicima, nadu daje neurorobotika

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oboljenje duralne fistule pogađa godišnje od pet do 10 slučajeva na milion stanovnika starosti od 45 do 64 godine

  • 0
Saša Dimić, Kosovska MItrovica, Severna Mitrovica Printskrin: Budi human

Specijalista opšte medicine Saša Dimić (50) već 20 meseci prikovan je za invalidska kolica. Dijagnostifikovana mu je duralna fistula i od tada je nepokretan.

Sašina ljubav prema ljudima učinila je da uspešno završi studije medicine. Nakon završenih studija formirao je porodicu, radio je i živeo u Kosovskoj Mitrovici uobičajenim životom sve do jula 2021. godine kada su mu se oduzeli donji ekstremiteti.

Saša kaže da je njegov drugi život započeo pre 20 meseci kada je završio u invalidskim kolicima usled oboljenja kičmene moždine, kada mu je saopšteno da boluje od duralne fistule.

- Duralna fistula je na nivou grudnog četvrtog pršljenja. Rešena je hirurški na klinici za neurohirurgiju Kliničko-bolničkog centra Srbije. Postoperativno nije bilo pomaka, praćeno komplikacijama, u smislu tromboembolije i sepse, i posle dva meseca borbe za život, prebačen sam na kliniku za rehabilitaciju - ističe Saša, prenosi RTK2.

Nakon svih terapija i putovanja od Niša do Beograda, pomaka nije bilo. Nadu vidi u terapiji neuro robotike koja je skupa. Ističe da je cena terapije na dnevnom nivou 140 evra.

- Nakon konsultacije sa lekarima, preporučena je rehabilitacija neuro robotikom, boravio sam na poliklinici u Nišu, i to je jedan od načina lečenja, s obzirom da je hirurško lečenje definitivno završeno. Neuro robotika i terapija matičnim ćelijama su jedino rešenje koje bi mi možda pomoglo - dodaje Saša.

Oboljenje duralne fistule pogađa godišnje od pet do 10 slučajeva na milion stanovnika starosti od 45 do 64 godine.

Dr Saša ne odustaje od borbe protiv ove opake bolesti, ali mu je za dalje lečenje potreban novac.

Pomozimo Saši, kao što je on kao lekar mnogima pomagao.

Sredstva su mu potrebna za terapije, tretmane, lekove i suplemente, potrošni medicinski materijal kao i za banjsko lečenje.

UPIŠI 1375 I POŠALJI SMS NA 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468272-03

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468454-39

IBAN:

RS35160600000146845439

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA