≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemanja je za svoju bolest čuo ali o njoj ništa nije znao: Lečenje u Rusiji mu je jedina nada

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pošaljite 1442 na 3030

  • 0
Nemanja Jeremić Foto: Fondacija Budi human

Nemanja Jeremić (38) iz Jagodine, zatekla je vest da boluje od multipla skleroze, za koju je nekada čuo, ali ništa više sem toga nije znao o bolesti. Nemanji su polako počeli da otkazuju ekstremiteti, a onda je ispitivanje pokazalo da se u njemu krije opaka bolest, a jedini lek je Rusija i terapija matičnim ćelijama.

Prve tegobe javile su se u vidu slabosti leve strane tela i oslabljenog vida levog oka 2009. godine.

- Osetio sam grčenje cele leve strene, od lica do stopala kao da se zgužva i popusti nakon toga. Ja sam normalno radio sve do 2019. godine. Gubljenje funkcija, padanje stopala levog pa desnog, pa nemoć u nogama i ukočenost u kukovima, pa desno rame...Sve je tako počelo, nisam mogao da pravim kružne pokrete. Bilo je despresivno, šokatno i zabrinjavajuće kada sam čuo od čega bolujem - objašnjava Nemanja.

Lečen je u Klinici za neurologiju KC Kragujevac. Od 2016. godine dolazi do izraženijeg pogoršanja bolesti u vidu otežanog hoda.

- Ja sam znao da to postoji, ali nisam čuo za doktora iz Rusije, koji je ovu bolest uzdigao na viši nivo i to mi je dalo nadu da krenem tim putem, jedina nada je lečenje u Rusiji. Do sada je sakupljena polovina sredstava preko fondacije, fali mi oko 30.000 evra i ta terapija matičnim ćelijama bi pomogla da mi se stanje poboljša za 50%. Podršku imam od svih, odziv je preveliki i prelepo je što su svi uz mene, borba je jedina opcija i borba mora biti neprestana - priča Nemanja.

Klinika u Moskvi specijalozovana za lečenje multipla skleroze nudi šansu Nemanji da spreči dalju progresiju bolesti. Iz ovog razloga porodica se obraća svim ljudima dobre volje da doniraju sredstva kako bi Nemanja što pre otišao u Moskvu na transplataciju matičnih ćelija.

Sredstva su mu potrebna za terapiju matičnim ćelijama kao i za putne troškove.

Pošaljite 1442 na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001614864-25

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001616015-64

IBAN:

RS35160600000161601564

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Video: Slađanu iz Ovče su amputirane obe noge, sada živi u nehumanim uslovima i bori se za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA