Vreme čitanja: oko 1 min.

Preslatkom Dominiku se život zakomplikovao odmah po rođenju: Dijagnostikovan autizam, treba mu naša pomoć

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za Dominikove prve reči i napredak

  • 0
Dominik Ćurić Foto: Budi human

Preslatki Dominik Ćurić (4) rođen je iz prve tudnoće koja je protekla uredno. Nekoliko časova po rođenju uočena je hipotonija, kao i problemi sa disanjem. Opserviran je u inkubatoru, primao terapiju kiseonikom i antibiotsku terapiju. Nije imao razvijen refleks sisanja i gutanje je bilo otežano.

Usporen psihomotorni razvoj, hipotonija, odstupanja u neverbalnoj komunikaciji i socijalnoj interakciji su dijagnoze sa kojima se suočio od rođenja. Kasnije je propuzao i prohodao, a  još uvek nema prvu izgovorenu reč.

Od 8. meseca života gubi kontakt očima, nema pokazni gest, ne reaguje na poziv i nema socijalnu interakciju pa je razvojni poremećaj iz spektra autizma utvrđena dijagnoza.

Od 4. meseca života Dominik redovno ide na fizikalne terapije, logopedske tretmane, radne terapije, pohađa MNRI tretman i terapije senzorne integracije, Tomatis tretman i neurofeedbek tretman, ali je još uvek nestabilan u hodu.

Roditelji su nadu za poboljšanje Dominikovog zdravstvenog stanja videli u tretmanima matičnim ćelijama i uspeli da samostalno finansiraju jedan tretman, ali su iscrpeli sve resurse, te im je potrebna pomoć svih ljudi velikog srca kako bi Dominik nastavio lečenje i napredovao. Već nakon prvog tretmana vide se mnogo veliki pomaci u svim domenima.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama, logopedske i defektološke tretmane, za tretman radnog terapeuta, neurofeedback i specijalističke preglede kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Dominikove prve reči i napredak!

Dominiku možemo pomoći: 

Slanjem SMS poruke sadržaja 1461 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001615048-55

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001616442-44

IBAN: RS35160600000161644244

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA