≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bojan (19) u udesu slomio kičmu i ostao u kolicima: "Ne osećam 85 odsto tela, ali imam važnu poruku za sve"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bojanove životne planove prekinuo samo jedan tren nakon koga više ništa nije bilo isto

  • 0
Bojan Matavulj Foto: Privatna arhiva

"Ja sam Bojan Matavulj, imam 19 godina. Prošle godine sam doživeo saobraćajnu nezgodu u kojoj sam polomio kičmu". Nesmotrenost drugog učesnika u saobraćaju je Bojana koštala previše, pa osim apela za pomoć on ima jednu važnu poruku za sve.

Bojan se obratio svima putem društevnih mreža i istakao da uprkos tome što ne oseća oko 85 odsto tela uspeva da se bavi muzikom.

A, njegove prvobitne planove prekinuo je jedan tren nakon koga više ništa nije bilo isto.

- Išao sam u Srednju medicinsku školu za fizioterapeuta i planirao time da se bavim, sve dok u maju prošle godine nisam doživeo tešku saobraćajnu nezgodu u kojoj sam polomio kičmu, C6 i C7 vratne pršljenove i nagnječio kičmenu moždinu. Usled zadobijenih povreda ostao sam nepokretan i dobio dijagnozu kvadriplegije. Bio sam na aparatima za disanje jer nisam mogao samostalno da dišem, ali sam nakon višemesečne rehabilitacije uspeo da vratim pokrete u rukama, dok su noge i prsti na rukama potpuno nepokretni - priča Bojan.

Kako je mladost na njegovoj strani, šansa za oporavak ipak postoji, pa sada Bojan delom zavisi i od plemenitih ljudi koji će pružiti novčanu pordršku ovom mladiću u njegovoj dugoj i iscrpnoj borbi.

- Molim sve ljude dobre volje da pošalju poruku 1455 na 3030 ukoliko su u mogućnosti i time pomognu da se sakupi velika suma novca za rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama, elektromotorna i lako-aktivna kolica kao i suplementaciju i lekove. Apelujem na sve ljude da poštuju saobraćajne propise kako bi sprečili da dođu u ovakvu ili neku sličnu situaciju - napisao je mladi Bojan.

Naglašava da najviše želi da istakne apel na ljude da voze po propisima.

- U svakom trenutku treba da budete maksimalno fokusirani na to sta se dešava u vožnji jer greškom onog preko puta vas, možete nastradati - opominje Bojan.

Kako ističe, mnogo mu znači podrška pogotovo porodice i devojke koji su tu u svakom momentu u ovom teškom periodu kroz koji prolazi.

Bojanova dijagnoza je kvadriplegija, oduzetost sva četiri ekstremiteta zbog čega ne može samostalno da obavlja osnovne životne potrebe, a kreće se pomoću invalidskih kolica.

Ukoliko želite da pomognete Bojanu, to možete učiniti na sledeće načine:

Upišite 1455 na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001614995-20

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001616339-62

IBAN:

RS35160600000161633962

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Video: Slavko je odlučio da sam prepešači do Cera za malog Todora: Poziva i druge da se uključe u akciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA