Vreme čitanja: oko 2 min.

"Rekli su da imam morsku bolest, a meni su otkazivali bubrezi": Lepa Milena nasred okeana doživela horor

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upišite 1385 i pošaljite na 3030

  • 1
Milena ivić Foto: Privatna arhiva

Milena Ivić (30) iz Beograda živela je život punim plućima. Zaposlena na brodu plovila je okeanima i morima. Nije ni slutila da će jedna strašna vest njen život okrenuti iz korena. Imala je samo 26 godina kada je, priča nam, doživela pravu moru. Od potpuno zdrave mlade devojke preko noći je postala slabašna i krhka, a plovidbu brodom zamenila je borbom za goli život.

Za Telegraf.rs Milena otkriva detalje svoje ljute bore za svaki dan i minut života.

- Radila sam na brodu, i sve je bilo normalno, jer sam uvek bila zdrava. Jednom sam osetila velike bolove, mučninu i nadutost. Sećam se svake mučne sekunde, i onda sam otišla kod lekara. Tada su mi rekli da imam morsku bolest, ali se ispostavila da je dijagnoza mnogo gora. Na svoju inicijativu kada smo stigli u Koreju, uradila sam analize i ostala u bolnici 21 dan - počinje Milena.

Dijagnozu nije mogla ni da nasluti.

- Vratila sam se u Srbiju, i počela da istražujem svoju dijagnozu. Radili su mi biopsiju na Vojnomedicinskoj akademiji, a potom su mi u Mađarskoj otkrili da imam atopijski hus koji napada bubrege. Meni su, inače, otkazala oba bubrega. Kako su mi objasnili, to je genetsko oboljenje koje je moglo da se aktivira prilikom većeg stresa, neke infekcije ili bilo čega što mi je narušilo stanje u organizamu - objašnjava nam mlada devojka.

Danas, kaže, živi samo zbog dijalize.

- To me održava u životu - kaže nam ona.

Jedini lek koji joj je potreban, postoji i u Srbiji, a transplantaciju je potrebno uraditi u Belorusiji. Problem predstavlja novac. 

- Ja moram da idem na transplantaciju u Belorusiju. Tamo ste na listi čekanja i to košta 60.000 evra. Ali, nije sve tako lako. Budući da ja imam tu genetsku bolest, ona napada i "ubija" bubrege, postoji lek za to koji se prima tokom cele godine, i na godišnjem nivou košta 300.000. A, na transplantaciju, nema svrhe ići na transplantaciju jer će bubrezi opet otkazati - priča Milena za naš portal.

Nadu joj je dala poznanica, čija ćerka ima isti problem:

- Upoznali smo ženu čija je ćerka dobila istu bolest kada je imala samo dve godine. Počela je da prima terapiju i nakon samo 24 sata bubrezi su počeli da joj rade. Vidite li koliko je taj lek delotvoran. Nadam se da ću i ja uspeti da dobijem taj lek. Ta devojčica ga još uvek prima a sada ima pet godina.

Mileni su hitna novčana sredstva za specijalističke preglede, transplantaciju bubrega, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Možemo joj pomoći slanjem SMS poruka. Potrebno je da upišite 1385 i pošaljite na 3030.

Ali i:

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001511276-98

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001511464-19

IBAN:

RS35160600000151146419

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA