Vreme čitanja: oko 2 min.

Latinka noge ne oseća 12 godina, a bolest se sada širi: Majka sama brine o njoj, za borbu joj treba naša pomoć

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sredstva su joj potrebna za terapije matičnim ćelijama

  • 0
Latinka Đorđević Foto: Budi human

Latinka Đorđević (35) pre 12 godina saznala je da boluje od Multipla skleroze. Tog dana njen život promenio se iz korena, a svako novo jutro bilo je sve teže i bolnije.

Prvi simptomi pojavili su se u vidu trnjenja prstiju, slabosti nogu, otežanih pokreta i neravnoteže zbog koje je morala imati stalni oslonac. U trenutku otkrivanja dijagnoze javili su se i novi simptomi- vrtoglavica i zamućen vid, dok se prethodni nisu povlačili.

Lečenje je započela odmah nakon prve hospitalizacije kortikoterapijama, banjskim rehabilitacijama ali i pored toga njeno zdravstveno stanje se vremenom postepeno pogoršavalo, a nakon 6 godina primanja terapije nisu imale efekta pa je bolest u stalnoj progresiji.

Latinka se ne kreće samostalno i ne može da obavlja osnovne životne potrebe bez tuđe pomoći. Jedinu nadu za zaustavljanje progresije bolesti Latinka ima u terapijama matičnim ćelijama koje se sprovode u jednoj klinici u inostranstvu.

Njena majka Snežana ni sama ne zna kako svako jutro nađe motivaciju da ustane iz kreveta, ali kako kaže, mora. Sanja samo jedan san - da Latinka ponovo stane na noge.

- Prima neki lek koji navodno samo usporava bolest, ali ništa se ne poboljšava. Stanje se pogoršalo, noge su već otkazale, a sada oseća trnjenje i u rukama. Ovo je poslednji momenat da se odradi operacija jer su nervi u nogama i dalje aktivni. Ona ne može da stoji na nogama, ali može da pokireće stopala. Ni sama ne znam odakle mi snaga, ali znam da moram. Ta pomisao me verovatno stimuliše. Ja sam samohrena majka i pomažem joj sama, bez ikoga. Skupili smo oko 7.000 evra, a do septembra nam je potrebno 50.000 - priča njena majka za Telegraf.rs uz teške uzdahe i duge pauze.

Sredstva su joj potrebna za terapije matičnim ćelijama, specijalističke preglede, laboratorijske analize, rehabilitaciju, lekove, suplemente, kao i za troškove puta i smeštaja.

Da ponovo ostvari stabilan korak, Latinki možemo pomoći putem:

SMS poruke 1453 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001614967-07

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001616327-98

IBAN: RS35160600000161632798

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje

(Telegraf.rs)

Video: Mladoj majci Ivani Matijević potrebna je naša pomoć za izlečenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA