Vreme čitanja: oko 3 min.

"Setila sam se sebe u njenim godinama, dirnula me njena priča": Lepa Ivana svoju venčanicu prodaje za Minu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ivana za Telegraf.rs razgovara o tome kako se odlučila da tako dragocenu uspomenu stavi na licitaciju

  • 0
Ivana Vasin, Mine Pošarac Foto-kolaž: Privatna arhiva, Instagram/vanjasteviic

Venčanicu je htela da ostavi sestričini koja je na dan njenog venčanja, sa svega deset godina, izrazila želju da je nosi na svojoj svadbi, ali onda su se planovi promenili. Osim spoljašnje lepote, novosađanku Ivanu Vasin (35) krasi plemenitos i veliko srce, a ovu haljinu, koja seća na najradosniji dan svake žene, Ivana će prodati za Minu Pošarac.

Ivana za Telegraf.rs razgovara o tome kako se odlučila da tako dragocenu uspomenu stavi na licitaciju.

Kako kaže, videla je da su i druge žene svoje prodavale venčanice kako bi pomogle nekom detetu, pa se na isti korak odlučila i ona.

- Palo mi je na pamet da bih i ja to mogla da uradim i već neko vreme sam planirala da svoju venčanicu dam na licitaciju. Nikako nisam mogal da nađem vremena i sinoć mi je palo na pamet pa sam tada konačno objavila - kaže Ivana.

Kako otkriva, venčanica je prvobitno bila namenjena njenoj sestričini koja je u trenutku Ivaninog venčanja imala svega deset godina, ali je već tada izrazila želju da nosi istu venčanicu.

- Prvenstveno je ona bila namenjena mojoj sestričini koja je tada imala deset godina i ona je jako želela tu venčanicu da nosi za svoju svadbu. Mađutim, kako je rasla i počela da se razvija, model venčanice joj više nije odgovarao i onda sam odlučila da je prodam u humanitarne svrehe. Nema svrhe da stoji u ormanu ukoliko nekome može da pomogne i da usreći na svom venčanju - kaže Ivana.

Apel za Minu je, kako kaže, najčešće viđala u poslednje dve nedelje pa se io ona odlučila da pomogne ovoj mladoj devojci.

- Za Minu sam se odlučila jer u poslednje dve nedelje samo nju viđam. Kada sam pročitala njenu priču veoma me dirnulo. Setila sam se sebe u tim godinama i toga kako sam živela. Nekako sam zamislila kako bi to bilo da se to meni desilo ili nekome mom, koliko to samo promeni život i koliko očajnički želi i ona da sakupi taj novac. Ja želim da se ona oporavi, da ostane tako lepa i da bude ponovo zdrava - rekla je Ivana.

Podsećamo, Mina Pošarac (22) iz Rume boluje od agresivnog tumora koji se u najvećem broju slučaja javlja na mozgu, međutim, njoj je otkriven na kičmi.

Ubrzo je operisana, nakon čega je išla na rehabilitaciju, gde je ponovo učila da šeta. Primala je zračne terapije i hemioterapije u vidu tableta. Situacija se zakomplikovala u momentu kada je dobila Kušingerov sindrom, kao odgovor na kortikosteroide koje je primala. Prvi kontrolni magnet je pokazao da tumora više nema, ali joj se posle nekog vremena počela oduzimati ruka, nakon čega je ponovljen magnet koji je pokazao da se tumor vratio na istom mestu, ovog puta u manjim razmerama.

Operacija je veoma rizična i veoma skupa, s obzirom da bi morala da se odradi van Srbije. Sredstva su joj potrebna za lečenje u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja, laboratorijske analize, specijalističke preglede, banjsku rehabilitaciju i fizikalne terapije.

Pomozimo Mini da dobije borbu.

Za Minin život pošaljite 1471 na 3030

Dinarski račun: 160-6000001615237-70

Devizni račun: 160-6000001616536-53

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA