Vreme čitanja: oko 1 min.

Tuga kod Pirota! Majka ostavila troje dece s bolesnim ocem, bakom i dekom: Vodu greju na vatri da se okupaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuća u kojoj žive izgleda kao da je gotova da se sruši. Plafon se oljuštio i ulegao, memla guta zidove, a svuda okolo su stare i pocepane stvari

  • 19
Pirot, Kusa Vrana, porodica, pomoć Foto: Fondacija “Tamara Misirlić”

Šestočlana porodica Geštamov nadomak Pirota, iz Kuse Vrane, Vaskrs je dočekala u totalnoj nemaštini.

Daleko od ljudi, na čak 12 kilometara od prve prodavnice, žive Miloš (11), Marija (10) i maleni Drago.

- Majka ih je ostavila i otišla, a oni su ostali sa nepokretnim ocem, bolesnom bakom i dekom, spavaju na raspadnutim krevetima - navodi humanitarka Tamara Misirlić koja je pokrenula akciju za ovu decu.

Kuća u kojoj žive izgleda kao da je gotova da se sruši. Plafon se oljuštio i ulegao, memla guta zidove, a svuda okolo su stare i pocepane stvari. O igračkama, pa makar i onim najobičnijim, ovi mališani mogu samo da maštaju.

Stomaci su im više prazni nego siti, a jedna izjava posebno je potresna:

- Vodu točimo sa česme. Kad je zaleđena uzimamo iz reke, ugrejemo na vatri i onda se kupamo - priča Miloš (11) i dodaje da mu je jedina želja da dobije svoju sobu.

Mališanima možete pomoći na sledeće načine:

RAČUN ZA DONACIJE: 200-3453980101008-90 Primalac: Fondacija “Tamara Misirlić” Svrha uplate: Pomoć porodici  Geštamov

Devizni: RS35200345398010198860 SWIFT/BIC: SBPORSBG PayPal: fondacijatamaram@gmail.com

Online donacije: https://tamaramisirlic.com/donacije/

SMS: 1 na 5800

CENA PORUKE JE 200 DINARA!

(Telegraf.rs)

Video: Lepa Tamara sa 19 godina život posvećuje bolesnima i gladnima, ova priča ju je slomila

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZoxiNS

    19. april 2023 | 14:19

    Ja ovo ne razumem. Ajde ovako. Porodici definitivno treba pomoci. Treba pomoci zbog dece, da imaju normalne uslove za odrastanje. E sad...Ja sam sa roditeljima u izbeglistvu ziveo u slicnim kucama kao ova. Otac na ratistu, majka, brat i ja u takvoj kuci. Majka ide u nadnicu svako jutro na kopanje i jos je poslepodne radila za nas bastu kako bi imali sta da jedemo. Brat i ja sami kod kuce, pa u skolu i iz skole. Ono sto mi bode ovde oci, cemu takva nehigijena? Sta ce soba puna smeca? Ljudi, cistite zbog sebe i svog zdravlja. Pre svega ne treba tu bacati smece, pa ne bi bilo ni sta da se cisti. Stvarno mi nije jasno. Zasto siromastvo i nemastina mora biti u tasu sa nehigijenom, cistocom kuce,...? Nije mi jasno. Da nisam prosao kroz siromastvo, gubitak svega, i ovakve kuce, pa da kazem da razumem. Ovako jok.

  • ZDJB

    19. april 2023 | 14:27

    Svi su vidim uhranjeni,pobacane stvari mogu da srede i deca,nusu mali. Ovaj mladji muskarac,vitalan,zdrav sigurno radi,a ovi primaju penziju i ovaj u kolicima invalidninu. Deca mogu dosta da urade ,da srede stvari,donesu vodu,ociste da sobe gde borave bude cisto

  • Nena

    19. april 2023 | 17:26

    Ova deca nisu zdrava, ko zna sta jedu i da li imaju neki endokrini poremecaj. Ocigledno zive na nekoj jednolicnoj hrani, testu, i zeljni su svega. Sto se tice stanja sobe, otac im je nepokretan, znaci samo baba i deda od odraslih. U ko zna kakvom psihickom i fizickom stanju. Tj slika bas o tome i govori da oni dobro nisu. Kakvi su ovo komentari, da vam nisu dovoljno jadna ova deca. Možda bi trebalo jos jadnija da budu pa da narod zadovolje. Nije isto sto je neko privremeno tako ziveo u izbeglištvu i imao zdravu majku, borca, primer, utehu. I ova deca ostavljena bolesnicima koji ni oko sebe ocigledno ne mogu. Deca bi trebala da se izmeste iz ovih uslova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA