≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka troje dece bila je potpuno zdrava, danas vidi samo siluete: Suprug hrabre Sunčice moli za pomoć

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vidi siluete, ne razaznaje likove. Ni otežano kretanje je ne sprečava da radi, muzikom oplemenjuje slavlja

  • 0
Pomoć za Sunčicu Foto: Privatna rhiva

Sunčici Stošić (45) iz Vranja dijagnostifikovana je multipla skleroza 2009. godine. Majka troje dece, bila je potpuno zdrava, a danas ju je bolest savladala tako da svoju decu ne može ni da vidi, a jedina nada da uživa u njihovom odrastanju jeste lečenje u Moskvi.

Vidi siluete, ne razaznaje likove. Ni otežano kretanje je ne sprečava da radi, muzikom oplemenjuje slavlja. Kolege muzičari su solidarni, pevaju za Sučicu, ulaznice sa kocerata u Vranju su prilog za lečenje.

- Prve simptome osetila je 2000. godine u vidu nemogućnosti da hoda na jedan dan ali se nije obratila lekaru. Stanje joj se naglo pogoršalo 2009. u vidu poremećaja centra za ravnotežu i gubljenja vida. Tada je primljena u KCN na neurologiju gde je magnetnom rezonancom i likvorom utvrđena multipla. Od tada, Sunčica jednom do dva puta godišnje ima napade u vidu otežanog kretanja i govora. Kako je vreme prolazilo, lečenje u KCS na očnoj klinici u Pasterovoj dobilo je krajnji ishod 100% slepila (3% levo oko reaguje na svetlost i siluete). U međuvremenu, utvrđena je i vrsta epilepsije, osteoporoza i artritis - priča za Telegraf.rs Boban.

- Uz konsultaciju sa lekarima iz Moskve, Sunčica dolazi do saznanja da za nju ipak ima nade pa vas stoga molim da ovoj ženi koja nikad nije izgubila nadu pomognemo zajedno da prikupi sredstva za lečenje na HSCT klinici u Moskvi čime će se zaustaviti progresija bolesti - kaže nam njen muž.

Kako nam kaže njen muž, vremena je sve manje a cifra je ogromna. Ovim putem on moli sve ljude dobre volje da pomognu Sunčici.

Sunčici možemo pomoći na sledeći način:

Slanjem SMS poruke sadržaja 1464 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001615080-56

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001616484-15

IBAN: RS35160600000161648415

SWIFT/BIC:DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Borio se za Srbiju u svim ratovima i teško oboleo, a sad živi u nehumanim uslovima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA