Vreme čitanja: oko 2 min.

"Tvoje delo svetli kao primer čovekoljublja": Aleksandar trči do Sofije da pomogne lečenje malog Koste

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ultramaratonac će prertrčati 560 kilometara do Sofije gde će se pokloniti moštima srpskog kralja Milutina u Crkvi Svete Nedelje * Želi da pomogne u prikupljanju novca za lečenje Koste koji ima atrofiju malog mozga

  • 0
Aleksandar Kikanović, ultramaratonac Foto: privatna arhiva

Ultramaratonac iz Loznice Aleksandar Kikanović je iz Krupnja krenuo u novu humanu misiju. Pretrčaće 560 kilometara do Sofije gde će se pokloniti moštima srpskog kralja Milutina u Crkvi Svete Nedelje. Cilj mu je da podstakne ljude da pomognu u prikupljanju novca za lečenje trogodišnjeg Koste Leševića kom je dijagnostikovana atrofija malog mozga i redukcija volumena supratentorijalne bele mase.

- Svakog dana istrčaću oko 40 kilometara, skoro maraton, sa verom da ću animirati humane ljude da odvoje koji minut vremena i pošalju sms za Kostino lečenje. To je najmanje što očekujem. Opredelio sam se da mu pomognem jer ima junačko srce i veliku želju da pobedi bolest, a osim što je presladak, u njegovim očima sam video da je dobrica - rekao je Aleksandar.

Ovu humanu trku istrčaće uz veliku podršku opštine Krupanj, gde je zaposlen kao promoter sporta i uz blagoslov bratstva manastira Hilandar koji mu je dodatni "vetar u leđa".

- Danas u sveopštem mraku nedostatka iskrene i požrtvovane ljubavi, tvoje delo snažno svetli kao delatni primer čovekoljublja. Gospod neka te ukrepi i neka umnoži broj onih koji su spremni da ti se pridruže i da te slede u svakom dobrom delu - navodi se u pismu arhimandrita Metodija.

Sa dnevnim pauzama za odmor u Sofiju bi trebalo da stigne 16. juna.

U poslednjih pet godina Aleksandar je prevalio više od 5.500 kilometara i tako skrenuo pažnju javnosti na bolesnu decu i pomogao da se ona leče, ali je pomagao i obnovu izgorelih svetinja i zdravstvene ustanove u Loznici. Trčao je do Ostroga, Hilandara, Tumana, Novog Sada, Jašija u Rumuniji i Moskve i prikupio više od 140.000 evra.

Pomoć za lečenje Koste Leševića može da se uplati preko fondacije "Budi human" na više načina.

UPIŠI 1331 I POŠALJI SMS NA 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468113-92

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468086-76

IBAN:

RS35160600000146808676

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Lepa Tamara sa 19 godina život posvećuje bolesnima i gladnima, ova priča ju je slomila

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA