Vreme čitanja: oko 2 min.

Prelepu Isidoru prignječio viljuškar: "Ne vidi, ne pomera udove, ne može sama da diše, a svesna je svega"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Isidora je u avgustu 2022. godine zadobila povredu grudnog koša i vratnog dela kičmenog stuba kada ju je na radnom mestu prignječio viljuškar zbog čega je ostala nepokretna, izgubila vid i mogućnost da samostalno diše

  • 0
Isidora Vučković Printskrin: Budi human

Isidora Vučković (25) je u avgustu 2022. godine zadobila povredu grudnog koša i vratnog dela kičmenog stuba kada je na radnom mestu prignječio viljuškar zbog čega je ostala nepokretna, izgubila vid i mogućnost da samostalno diše.

Ustanovljene dijagnoze su: prelom drugog vratnog pršljena, mlitava paraliza svih udova, višestruki prelomi rebara, nagnječenje grudnog koša, akutna respiratorna insuficiencija, pneumotoraks, prelom lopatice, Shock spinalis, pleuralni izliv, krvarenje mrežnjače.

Njeno trenutno stanje je najbolje opisano u objavi člana porodice na Fejsbuku: "Ovu priču mi pišemo umesto nje jer… ona ne vidi, ona ne pomera ruke i noge, ona ne može samostalno da diše, ona leži skoro godinu dana, svesna svega oko sebe. Ona je Isidora. Ona je vedrina, sjaj i ljubav. Ovu bitku ne može da dobije sama. Pomozimo joj".

Isidora Vučković Printskrin: Budi human

Lečenje je započeto u urgentnom centru UKCV, a po stabilizaciji stanja zbog operativnog lečenja smeštena je u UKCS, nakon čega lečenje ponovo nastavlja u UKCV. Zbog nemogućnosti samostalnog disanja Isidora je i dalje na mehaničkoj ventilaciji, a zbog nepokretljivosti i celokupnog stanja uključeni su i terapeuti.

U kontaktu sa klinikom u inostranstvu, roditelji suodlučili da Isidora tamo nastavi lečenje kako bi se odvojila od respiratora i nastavila samostalno da diše. Potrebna joj je dijagnostika kičmene moždine kako bi se znalo da li je njena nepokretljivost privremena ili trajna, kao i pregledi vezani za mogućnost vraćanja vida.

Uz to potrebno je i saniranje dekubitisa koji je nastao usled dugog ležanja, rehabilitacija, specijalistički pregledi, laboratorijske analize, lekovi, ortopedska pomagala, putni troškovi i troškovi smeštaja u toku lečenja.

Isidora je korisnik Fondacije Budi human i možemo da joj pomognemo na sledeće načine:

upiši 1500 i pošalji sms na 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001670828-40

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671246-47

IBAN:

RS35160600000167124647

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Beograđanin Luka Beriša, ima više dijagnoza, ali primarna je autizam

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA