Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepu Milanu sad čeka nova operacija, imala ih je već više od 20: Treba joj naša pomoć da skupi 25.000 evra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milana je operisana čak 23 puta, od čega 19 bezuspešno i od rođenja je u invalidskim kolicima

  • 0
Milana Matković, Novi Sad Foto: Privatna arhiva

Milane Matković (21) iz Novog Sada ponovo mora u Tursku, na operaciju. Očekuje se da će ona tamo zapravo imati dve operacije, koje će, kako očekuje, biti istog dana. Za sve potrebne troškove trebaće joj najmanje 25.000 evra. 

Milana je, da podsetimo, od rođenja vezana za invalidska kolica. U njenom telu pojavila se bakterija koja je pojela deo kuka i učinila je nepokretnom. Malo ko mogao je da nasluti da će borba kroz koju su prošle ova devojka i njena porodica biti još teža. Milana je operisana čak 23 puta, od čega 19 bezuspešno.

Kontrola je zakazana za 16. jun.

- Pretpostavljam da će biti jedna teža i jedna lakša operacija, koje će se najverovatnije raditi istog dana. Pored straha, osećam i zabrinutost da li ću u ovako kratkom vremenskom periodu uspeti da sakupim sav potreban novac koji će biti prebačen na račun klinike u vremenskom roku koji je napisan u mejlu - napisala je Milana na svom Fejsbuk profilu.

- Bolove koje osećam prethodnih dana i na koje utiče ovo teško vreme napolju s kišom i grmljavinom utiče na mene toliko jako da ne mogu normalno spavati. Ovaj intenzitet samog bola me podseća na onaj od pre četiri godine koji sam osećala zbog kuka, a ovaj put je zbog kolena. Samo što sam taj bol kuka osećala uzastopno pet godina. Dok je ovaj tu nekih dva meseca, a možda i malo više. Svesna sam da je to trenutno i znam da će se uskoro ukloniti konstantnost, a postati privremeno nakon operacije. Nisam neko ko se raduje još jednoj u nizu, ali jesam zahvalna zato što postoji rešenje - navodi Milana.

Krajem maja je u Beški održan humanitarni koncert na kome se prikupilo 76.000 din i 120 evra, dok je na manifestaciji "Čarobni pasulj" prikupljeno 122.000 dinara. Milana napominje da je zaista hitno prikupiti dovoljno novčanih sredstava.

Brat me spustio da stojim, ja sam samo pala

- Želela bih ovim putem da se zahvalim Milani i tetki Olji koje su po treći put organizovale ovaj događaj, kao i svima koji su bili i doprineli da se ovo isto veče održi. Napomenula bih da je zaista hitno prikupiti dovoljno novčanih sredstava, jer moji bolovi iz dana u dan predstavljaju sve veći problem. Brat me je juče nosio od auta do njihove kuće i kako me je spustio da stojim, misleći da mogu i imam ravnotežu, ja sam samo pala. Pre par meseci sam imala snagu i mogla da hodam i stojim, ali sada je to nemoguće - napisala je ona.

Građani Bačke Palanke organizuju humanitarni bazar za Milanu, koji će biti održan u subotu, 10. juna od 9 časova ispred robne kuće u Bačkoj Palanci.

Milani možemo da pomognemo putem Fondacije Budi human, na sledeće načine:

upiši 734 i pošalji sms na 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-0000000555322-85

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-0054000042903-10

IBAN:

RS35160005400004290310

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Heroj Zdravko iz Matijevca spasao kucu od poplave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA