• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Promena na koži leđa bila je signal zloćudne bolesti: Ninin nalaz je pokazao metastaze, potrebna joj je pomoć

, Telegraf

Vreme čitanja: oko 1 min.

U oktobru 2022. godine u okviru sistematskog pregleda uočena je promena na koži leđa, nakon čega je od strane dermatologa Nina upućena na VMA kako bi ista bila uklonjena

  • 0
Nina Derentovljević

Foto: Budi human

Uočila je promenu na koži leđa, a onda je u februaru ove godine upućena na operaciju kako bi je otklonili. HP nalazom ustanovljeno je da se radi o malignom melanomu kože sa metastazama. Nini Derentovljević (40) su neophodni lekove za treći stadijum ove bolesti koji nisu dostupni o trošku RFZO.

U oktobru 2022. godine u okviru sistematskog pregleda uočena je promena na koži leđa, nakon čega je od strane dermatologa Nina upućena na VMA kako bi ista bila uklonjena. Operacija je izvršena u februaru 2023. godine.

HP nalazom uočeno je da se radi o malignom melanomu kože ( Dg. C435 – Melanoma malignum trunci).

Ubrzo nakon uspostavljanja dijagnoze, konzilijarnom odlukom indikovana je reekcizija sektora kože i biopsija limfnog čvora stražara, gde je po dobijenom Ph nalazu utvrđeno da su u limfnom čvoru prisutne metastaze primarne bolesti.

Kako lekovi za treći stadijum ove zloćudne bolesti nisu dostupni o trošku RFZO, lekari su pored redovnih kontrola na tri meseca predložili da se razmotri mogućnost primene adjutivne terapije o sopstvenom trošku, kako bi se sprečila progresija bolesti i širenje metastaza na unutrašnje organe.

Kako bi Nina što pre nastavila sa lečenjem potrebna joj je pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja, terapije, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, suplemente kao i za potrošni medicinski materijal.

Nini možete pomoći Uslanjem poruke 1504 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001670868-17

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Nina Derentovljević

Printskrin: Budi human

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671345-41

IBAN:

RS35160600000167134541

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA