• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka mu je otišla onog trenutka kad se razboleo: Teška sudbina dečaka Dušana, otac se sam bori za njega

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dušan je rođen 2008. godine u Nišu kao sasvim zdravo dete, kada je imao deset godina dijagnostifikovan mu je tumor na malom mozgu

  • 0
dušan-pomoć

Foto: JuGmedia

Dušan je rođen 2008. godine u Nišu kao sasvim zdravo dete. Uživao je u igri i odrastanju sve do svoje desete godine kada se zbog bola u glavi onesvestio. Hitno je transportovan u bolnicu gde je dobio zastrašujuću dijagnozu – tumor na malom mozgu. Upućuje se u Klinički centar Srbije na operaciju.

Stanje mu se pogoršalo i ponovo je operisan. Bio je na zračenju kičme. Usledio je još jedan operativni zahvat. Dušanu je rađena drenaža i ugradnja VP šanta u glavi, piše JuGmedia.

Lečen je na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu i u jako je lošem stanju. Ugrađena mu je kanila i gastrostoma. Nakon serije epileptičkih napada, prestao je da komunicira.

Dušan živi samo sa tatom koji o njemu brine u veoma lošim uslovima. Dušanova bolest zahteva posebne uslove za život koje mu, nažalost, njegov otac Tomislav ne može pružiti jer su su iscrpeli sve svoje resurse.

Sredstva su mu potrebna za lečenje, rehabilitacije, specijalističke preglede, dijagnostiku, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, fizikalne tretmane, za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, kao i za putne troškove i smeštaj.

Dušan je na posebnoj ishrani i njegovo stanje zahteva negu tokom celog dana.

Sve mogućnosti za izlečenje u Srbiji samohrani otac Tomislav je iscrpeo, mesečno troše i do 300.000 dinara za lekove, suplemente, medikamente i ostale preparate koje održavaju Dušana u život.

Otac Tomislav izrađuje ikone i ostale predmete od drva, ali nema dovoljno vremena jer je Dušan u potpunosti zavistan od tuđe nege i otac je pored njega tokom celog dana i noći.

Dušanu možemo da pomognemo na sledeće načine i kroz Fondaciju Pokreni život:

Slanjem SMS poruke 82 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001529525-59

Uplatom na devizni račun: 160-6000001533412-38

IBAN: RS35160600000153341238

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: Edonacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA