Vreme čitanja: oko 2 min.

Lenka (2) je dobila temperaturu, a leukociti su "podivljali": Mali slatkiš mora što pre na transplantaciju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lenki je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija

  • 3
Lenka Lazarević Printskrin: Budi Human

Učenici i profesori novosadske Gimnazije "Isidora Sekulić", u sredu, 21. juna organizuju humanitarni koncert sa početkom u 18.30 časova, a sav prihod namenjen je lečenju male Lenke Lazarević iz Novog Sada.

Na koncertu učestvuju učenici i profesori gimnazije, kao i njihovi prijatelji, prenose Novosti.

Organizovanje humanitarnih kulturnih manifestacija, kako navode u "Isidorinoj" gimnaziji, koje realizuju učenici na inicijativu Đačkog parlamenta, uz koordinaciju psihološko – pedagoške službe jedna je od značajnih tradicija škole.

Lenki je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija (Dg.C91.0 Leukaemia lymphoblastica acuta [ALL]) nakon izvršene analize koštane srži u toku hospitalizacije na IZZZDIO Vojvodine zbog povišene telesne temperature, povišenih vrednosti leukocita u KKS i hepatosplenomegalije.

Lenka Lazarević Printskrin: Budi human

Lečenje citostatskom terapijom je odmah započeto u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, a nakon 9 meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru 2023. godine. Samo dva meseca nakon toga, u aprilu 2023. godine, Lenki se javlja povišena telesna temperatura i skok vrednosti leukocita, nakon čega je ponovo hospitalizovana i tom prilikom je potvrđen recidiv koštane srži i CNS recidiv.

Lenka sa nepune dve godine ponovo prima citostatsku terapiju, a nada za izlečenje je transplantacija koštane srži. Budući da je Lenka svrstana u grupu visoko rizičnih pacijenata zbog malog uzrasta, vrlo ranog relapsa i s obzirom da nema srodnog donora koštane srži u porodici, Lenkini roditelji su odlučili da se nastavak lečenja i transplantacija koštane srži obavi u inostranstvu.

Lenka je radoznalo, veselo i nasmejano dete, koje uživa da istražuje svet oko sebe, da se igra u parku, trči, ljulja, grli sa plišanim igračkama, upoznaje nove drugare, a najviše od svega voli da se igra i trči sa svoja dva rođena brata.

Vreme je ključno u Lenkinoj borbi jer je potrebno da što pre ode na lečenje u inostranstvo.

Sredstva su joj neophodna za nastavak lečenja u inostranstvu, troškove transplantacije koštane srži, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Lenki možemo da pomognemo na sledeće načine:

upiši 1491 i pošalji sms na 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001670755-65

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671193-12

IBAN:

RS35160600000167119312

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Građani sa srpskom zdravstvenom knjižicom osigurani u još 21 zemlji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙏🙏🙏

    21. jun 2023 | 07:29

    Сви можемо бар по 1СМС....да малени Анђео што пре оздрави. 🙏🙏🙏❤️

  • Goga

    21. jun 2023 | 07:38

    Samo 1 komentar za 50 minuta,da se radi o nekoj starleti bilo bi ih barem 50.Stvarno ovo je van svake pameti.Ne brinite dragi roditelji,sakupicemo taj novac kao i do sada.Ozdravice mala Lenka. 🍀❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA